V. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor és Pálinkafesztivál PDF Nyomtatás E-mail

Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál a 2008-as évben indult, hosszabb távú, hagyományteremtő kezdeményezésként. Központi rendezvényhelyszíne Agárd. Az idei fesztivál programja, melyre szeretettel hívunk mindenkit!

 

részletes program
 
Gyógyító Kert Baráti Kör és a Bonsai Klub foglalkozásai Gárdonyban PDF Nyomtatás E-mail

A Gyógyító Kert Baráti Kör  a hónap utolsó szerdáján, március 28-án 17 órakor tartja ingyenes foglalkozását, az agárdi közösségi házban. Sóspataki Ferenc tart előadást A hónap aktuális gyógynövényeiről. Ismerteti az e hónapban gyüjthető gyógynővényeket, gyógyhatásukat, gyűjtésük és felhasználásuk módjait.  Lesz mag- és növénycsere is. A Gárdonyi Bonsai Klub a hónap utolsó csütörtökén, március 29-én tartja ingyenes foglalkozását 17.30 órakor a gárdonyi Nemzedékek Házában. Sóspataki Ferenc tart előadást és bemutatót Egy különleges bonsai alakításról. Az előadást dia-film vetítés és beszélgetés követi a hónap aktuális bonsai teendőiről, és begyűjtő kirándulás, és bonsai kiállítás megszervezéséről, rendezéséről. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 
Húsvéti hagyományőrzés Dinnyésen! PDF Nyomtatás E-mail

A Dinnyési Templomkert és Hagyományőrző Turisztikai Központ szeretettel vár mindenkit 2012. április 7-én húsvéti programjára. Részletes program:

 

részletes program
 
Húsvéti koncert a Velencei-tavi Galériában PDF Nyomtatás E-mail

Gárdony város komolyzenei hangversenysorozatának Húsvéti koncertje 2012. március 31-én, 18 órai kezdettel lesz Agárdon, a Velencei-tavi Galériában. Fellépnek: Jónás Krisztina - szoprán és  a Budapest Saxophone Quartet (Szepesi Bence, Puskás Levente, Tószegi Bernát, Horváth Marcell J.S.Bach: Air). Műsoron szerepel:

 

G.F.Handel: Theodora - Angels, ever bright and fair ... - Theodora áriája
J.S.Bach: Máté passió – Aus liebe…..
G.F.Handel: Theodora – O!that I on wings could rise - Theodora áriája
Vivaldi: La Tempesta di Mare
J.S.Bach: János passió –Zerfließe mein herze
G.F.Handel: Alceste – Gentle Morpheus – Calliope áriája
A.Vivaldi: Juditha Triumphans – Armatae face et anguibus- Vagans áriája
G.F.Handel: Vizizene - részlet
G.F.Handel: Il Trionfo del Tempo e Disinganno - Tu del Ciel – Piacere áriája
G.B.Pergolesi: Vidit suum….
W.A.Mozart: c-moll mise – Laudamus te…

 

 

bővebben
 
Március 15. - városi ünnepség PDF Nyomtatás E-mail

Gárdony Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és családját 2012. március 14-ére az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepségre, mely 2012. március 14-én 18 órakor lesz a gárdonyi katolikus templom előtti Hősök Parkjában.  Ünnepi beszédet mond Tóth István polgármester.

 

Közreműködik: Oláh János vers, Tabi Orsolya ének, Regélő Hagyományőrző Egyesület néptáncosai: verbunk és csárdás, Grand Lovasudvar - lovas díszőrség, Alborada vegyeskar. Az ünnepséget az 1848-as hősök kopjafájánál koszorúzás követi. (Rossz idő esetén az ünnepség a Nemzedékek Házában kerül megrendezésre.)

tovább
 
« ElsőElőző51525354555657585960KövetkezőUtolsó »

59. oldal / 62


A honlap a TÁMOP - 3.2.4/08/01 "Tudásdepó-Expressz" A könyvtári hálózat nem formális és informális szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében című pályázat támogatásával készült.

támoplogo