Eredményesen zárult a könyvtárfejlesztést segítő TIOP pályázat


Eredményesen zárult a könyvtárfejlesztést segítő TIOP pályázat PDF Nyomtatás E-mail
A „Fejér megyei könyvtárak szolgáltatásainak összehangolt infrastruktúra-fejlesztése, az oktatásban résztvevők információellátásának javítása érdekében” című pályázatban (TIOP-1.2.3-08/1-2008-0006)  konzorciumi tagként részt vett Gárdony Város Önkormányzata is.
A 2010-ben megvalósult fejlesztések eredményeképpen jelentősen javult a könyvtár informatikai rendszere: egy új, nagy teljesítményű szerver, hat felhasználói számítógép és négy dolgozói munkaállomás beszerzésére illetve korszerű számítógépes hálózat kiépítésére került sor.
A könyvtári állomány számítógépes feldolgozása és a számítógépes kölcsönzés bevezetése érdekében fejlesztettük az integrált könyvtári rendszert. A fogyatékkal élők esélyegyenlőségét szolgálja a vakok és gyengénlátók számára beszerzett, speciális felolvasó programmal ellátott számítógép és az integrált rendszer akadálymentesített web programja. Az új szolgáltatások bemutatása, a kihelyezett képzések lebonyolítása érdekében beszereztünk egy projektort, a könyvtári kiadványok, szórólapok igényes elkészítéséhez pedig egy színes lézernyomtatót.
A fejlesztés forrása a Gárdony Város Önkormányzatának megítélt 5 millió 517.870,- Ft támogatás volt. 
 
 

 

 

A projekt a Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése - „Tudásdepó-Expressz”  pályázat keretében, az Európai Unió támogatásával valósult meg.
 


A honlap a TÁMOP - 3.2.4/08/01 "Tudásdepó-Expressz" A könyvtári hálózat nem formális és informális szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében című pályázat támogatásával készült.

támoplogo