Számítógépes kölcsönzés a gárdonyi könyvtárban


Számítógépes kölcsönzés a gárdonyi könyvtárban PDF Nyomtatás E-mail

A két sikeres pályázat eredményeképpen 2012. január 2-ára megteremtődtek a feltételek a számítógépes kölcsönzés bevezetéséhez. 2010-ben a korszerű informatikai hálózat kialakítása, 2011-ben a dokumentumok és az olvasók adatainak rögzítése volt a fő feladat.

A pályázati támogatásból megvásárolt TextLib könyvtári rendszer több új szolgáltatás bevezetését is lehetővé teszi. Az intézmény honlapján elérhető a könyvtár online katalógusa, ahol dokumentumok keresése mellett az olvasók a saját kölcsönzéseiket is ellenőrizhetik.

A későbbiekben lehetőség lesz az interneten keresztül a kölcsönzési határidőt meghosszabbítani és a kölcsönzésben lévő dokumentumokra előjegyzést kérni. Az olvasók igényelhetik azt is, hogy a határidő lejártáról e-mail értesítést kapjanak.
Az átállás nem könnyű feladat, ezért most csak a gárdonyi könyvtár olvasóit érintik a változások, a fiókkönyvtárakban a rendszer később – várhatóan 2013-ban – kerül bevezetésre.

 

 


A honlap a TÁMOP - 3.2.4/08/01 "Tudásdepó-Expressz" A könyvtári hálózat nem formális és informális szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében című pályázat támogatásával készült.

támoplogo