Gárdonyi rönkvár


Gárdonyi rönkvár PDF Nyomtatás E-mail

A Gárdonyi rönkvár az Egri vár, az Egri csillagok c. regény helyszínének kicsinyített mása, Gárdonyi Géza szülőháza mellett épült meg Agárdpusztán. A Rönkvár hozzájárulhat a hősies helytállásról való emlékezet fenntartásához hasonlóan Gárdonyi Géza regényéhez, az Egri csillagokhoz. Ha meglátogatják a rönkvárunkat , reményeink szerint közelebb kerülnek az akkori korhoz, a régi emberekhez; a regény történései élményszerűbbek lesznek a rönkvárbeli kalandok után.

A gárdonyi várkapitány végigkalauzolja őket a váron, a kazamatarendszeren, és természetesen bepillantást nyerhetnek a várvédő vitézek életébe! Igyekszünk olyan élményekhez juttatni a látogatókat, amivel gazdagodva érdeklődőbbek lesznek nemcsak az irodalom, a történelem, de eleink hősi tettei iránt is. Szeretettel várunk minden korosztályt a Gárdonyi rönkvárba!

 

Nyitva tartás és árak:

Nyitva tartás : (április 1-től október 31-ig) hétfő kivételével naponta 10-től 18 óráig. Egyéb időpontokban csak előzetes jelentkezés alapján látogatható (+3630 9054870)

November 1-től zárva, nyitás: április 1-jén.

Belépőjegy: 500 Ft/fő

Helyi lakosoknak: 400 Ft/fő

Előre bejelentkezett csoport esetében 10 fő felett: 400 Ft/fő

Bejelentkezett csoportok esetében a 2 kísérő pedagógus ingyen léphet be a rönkvárba, és az emlékházba is.

Jegyek a helyszínen a Galéria Kávézóban kaphatóak.

 

Csoportok részére moderált foglalkozásokat ajánlunk.

Információ és bejelentkezés +3630 4026811, +3630 9054870, e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. . Gárdonyi rönkvár, 2484 Gárdony-Agárd, Sigray u. 1.

 

Várkapitány által irányított foglalkozás a várban:

"Várcsata"
45 perces modul, mely tartalmaz várbemutatást, fejlámpás játékot a kazamata rendszerben és török anya-manya játékot.

A játék végén pedig végvári vitézzé avatja a játékban résztvevőket a Várkapitány.
Ára: 900 Ft/fő

"Vitézi próbatétel"
60 perces modul: tartalmaz rövid várbemutatás, fejlámpás játékot a kazamata rendszerben, valamint várjátékot.
A várjáték során a gyerekek megidézik az 1552-es várvédők tetteit, diadalát, életre keltve Gárdonyi Géza Egri csillagok című regényét.

Vitézi próbatételeket teljesítenek, a várkapitány felesketi a csapatokat a vár védelmére, a játék végén pedig végvári vitézzé avatja a játékban résztvevőket.
Ára: 950 Ft/fő

 


kontakt: 06-30-905-4870, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 


 linkajánló: http://www.visitvelenceito.hu/megnyilt-gardonyi-ronkvar-p-1101.html


Képek a 2012. április 27-ei rönkvár megnyitó ünnepségről:

alt

 alt

 alt

alt

alt

 

 A Gárdonyi rönkvár a Gárdony város és az Agárdi Termálfürdő turisztikai vonzerejének tematikus fejlesztése projekt keretein belül valósult meg.

 


A honlap a TÁMOP - 3.2.4/08/01 "Tudásdepó-Expressz" A könyvtári hálózat nem formális és informális szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében című pályázat támogatásával készült.

támoplogo