Madárvárta A Madárvárta természetismereti táborairól


A Madárvárta természetismereti táborairól PDF Nyomtatás E-mail

A madármegfigyelés, a kézbe fogható madarak, a természet közeli életmód, a közösségi élmények és az esti tábortűz nemcsak életre szóló emléket jelentenek, de sok gyereket a természetvédelmi, biológus, ökológus vagy agrárpályára irányítanak.

2011-ben az épület felújítását követően ismét megnyílt a Madárvárta, hogy a korábbi hagyományoknak megfelelően folytathassuk a biológiai és természetvédelmi ismeretterjesztést.

A MADÁRVÁRTAI TÁBOROKRÓL

Több évtizedes hagyományok alapján szerveződő bentlakásos táborainkban 10 fős turnusokban vesznek részt a természet iránt fokozottan érdeklődő diákok.

A táborozók terepi gyakorlatokon, vízitúrákon ismerkednek meg a velencei-tó környékének természeti értékeivel illetve a madárrezervátum rejtett kincseivel. 

A madárvárta gyűjteményének és szakkönyvtárának segítségével bővítjük fajismeretüket, áttekintjük a Kárpát-medence gerinces faunáját, emellett a táborozók naponta 10 állatfaj latin nevét is megtanulhatják, ami később segíti őket a külföldi szakkönyvekben való eligazodásban is.

Délelőtti foglalkozások alkalmával elsajátítják a határozókönyvek használatát, majd a meghatározott fajokat, preparátumokat lerajzolják, ezzel fejlesztjük rajzkészségüket is.  Az élve fogó kisemlős és rovarcsapdák használata, a madárgyűrűzés, az odúk - költőládák ellenőrzése alkalmával testközelből is megvizsgáljuk az élőlényeket. A Madárvárták és gyűrűző táborok a környezeti nevelés, a természet és a madarak bemutatásának fontos műhelyei, és sokan az itteni meghatározó élmények hatására válnak igazi természetvédővé.

Ajánlott korosztály: 10-15 év

Költségek: Teljes ellátással napi 3 étkezéssel 2014-ben: 23000 Ft/fő

További információk: Tel: +36 30 838 97 85; Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

 


A honlap a TÁMOP - 3.2.4/08/01 "Tudásdepó-Expressz" A könyvtári hálózat nem formális és informális szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében című pályázat támogatásával készült.

támoplogo