Gárdonyban befejezéséhez közeledik a könyvtári állomány elektronikus feldolgozása


Gárdonyban befejezéséhez közeledik a könyvtári állomány elektronikus feldolgozása PDF Nyomtatás E-mail

A  TÁMOP 3.2.4/08/1 pályázat keretében folyik a könyvtári állomány elektronikus feldolgozása. A várhatóan 2011. júniusában befejeződő munka eredményeképpen a könyvállomány teljes egészében kereshető lesz az interneten is elérhető számítógépes katalógusban, bevezethetővé válik a számítógépes kölcsönzés, előjegyzés, határidő hosszabbítás.

A felszólítások és értesítések kiküldése email-ben is történhet majd, és sok egyéb, hasznos szolgáltatás (hírlevél az új könyvekről, könyvajánlás stb.) is elérhető lesz az érdeklődők számára.

A gárdonyi könyvtár állományának feldolgozása hamarosan befejeződik, ezért megszűnik a nyitva tartás korábbi korlátozása is. Az elektronikus katalógus próbaverziója ide kattintva tekinthető meg. A keresés megkezdése előtt célszerű átállítani a keresés hatáskörét Csak könyvtári dokumentumokra. A keresés eredményeképpen kapott találatok még nem a tényleges helyzetet mutatják, hiszen a kölcsönzésben lévő köteteket is elvihetőnek mutatja a katalógus. Ez a helyzet a számítógépes kölcsönzés teljeskörű bevezetésével változik majd meg, várhatóan 2012 januárjátóll.

Megértésüket köszönjük!

A fejlesztés a TÁMOP - 3.2.4/08/01 "Tudásdepó-Expressz" A könyvtári hálózat nem formális és informális szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében című pályázat támogatásával készült.

 

 


A honlap a TÁMOP - 3.2.4/08/01 "Tudásdepó-Expressz" A könyvtári hálózat nem formális és informális szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében című pályázat támogatásával készült.

támoplogo