2015. szeptember


Szeptemberi programjaink PDF Nyomtatás E-mail

Szeptemberben szeretettel hívunk Gőgös Norbert geográfus előadására a Nemzedékek Házába, Dutra találkozóra Dinnyésre, jazzoterikus koncertre a Magtárba, az Kulturális Örökség Napján sétára a GÉM-mel, és a Bella István emlékév kapcsán tartandó irodalmi programunkra a Magtárba.

 

 

 2015. szeptemberi programok

 

szeptember 5.  III. Velencei-tavi Dutra találkozó a Dinnyési Hagyományőrző Központban.

Program: - felvonulás, - ügyességi versenyek, - színpadi műsorok. Információ: Südi János 06-30-734-91-58

szeptember 11. 18.00 h Stein Aurél nyomán a világ tetején. Utazás a Pamír oldalán. Gőgös Norbert geográfus előadása a Nemzedékek Házában

Stein Aurél nyomán a "Világ tetején" - Utazás a Pamír ujgurisztáni (Kína) oldalán címmel, vetített képes előadást tart Gőgös Norbert geográfus, a Teleki Sámuel Felfedező Klub titkára. Az előadás során érintett témák: - Stein Aurél (1862-1943) régész, geográfus - mint térképész és pilóta; - Pamír - a Világ teteje földrajzi leírása; - A fenséges Muztag Ata; - Kasgár a Selyemút hajdanvolt kincses városa; - Kik is az ujgurok?
Szeretettel hívunk minden kedves érdeklődőt!

szeptember 18. 16.00 h   Az Agárdi Öregfiúk labdarúgó csapata nemzetközi   mérkőzést játszik lengyel testvérvárosunk, Zary 34 évesnél idősebb játékosokból álló csapatával, az AgárdiParkerdőben

szeptember 18. 18.00h  JAZZoterikus koncert két felvonásban a Gárdonyi  rönkvárban.

A fellépők: Vízer Dániel-jazzének,didgeridoo,jambay,tüerkyl,szájharmonika. Kiss G László-fretless basszusgitár, Dobai István-gitárok, Mohai Győző-dob. A koncerten klasszikus jazz standardek szólalnak meg modern értelmezésben és hangszerelésben. (Eső esetén a Velencei-tavi Galériában) (belépődíj: 500.- Ft, 350.- Ft)

szeptember 20. 14.00 h    Örökségnapi  séta egy eltűnt uradalom határában.

A Gárdonyi Építész és Mérnökkör rövid sétát szervez a Kulturális Örökség Napjai alkalmából az egykori Nádasdy-uradalom központja körül, felkeresve a birtok néhány ma is látható épületét és eltűnt objektumának helyét. (ingyenes) Indulás az agárdi gyógyfürdő bejárata elől, szeptember 20-án, vasárnap, 14:00-kor. A séta időtartama 1,5 óra.

szeptember 25. 18:00h  Bella István emlékév. A Vörösmarty Társaság és a Gárdonyi  Géza Könyvtár és Kulturális Központ közös rendezvénye a Fejér megyei irodalmi emlékfalnál.

Vendég:Serfőző Simon József Attila-díjas költő. Közreműködik, Cserta Gábor (gitár) és Cserta Balázs (fúvóshangszerek). Házigazda: Bakonyi István  belépődíj: 300.- Ft,  kedv.: 200.- Ft) (A program az Emlékfalnál kezdődik, majd a Velencei-tavi Galériában folytatódik.)

 

 


A honlap a TÁMOP - 3.2.4/08/01 "Tudásdepó-Expressz" A könyvtári hálózat nem formális és informális szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében című pályázat támogatásával készült.

támoplogo