Európai Madármegfigyelő Napok a Madárvártán és a Dinnyési Fertőn


Európai Madármegfigyelő Napok a Madárvártán és a Dinnyési Fertőn PDF Nyomtatás E-mail

Európai Madármegfigyelő Napok programjai a Dinnyési Fertőn és a Chernel István Madárvártan, 2015. október 3-4-én! Helyszín: Agárdi Madárvárta. Időpont: október 3. 7-19 óráig, október 4. 7-16 óráig. Találkozó: Agárd, Chernel István út 57. Program: Madármegfigyelés További információ: Borsányi András, 30/838-97-85
Helyszín: Dinnyési Fertő, Madárdal Tanösvény Időpont: október 3. 7-19 óráig, október 4. 7-16 óráig. Találkozó: Parkolás: Dinnyés, Rákóczi és Rózsa utca sarok, gólya fészek, illetve a régi vasútállomás környéke. Regisztráció a Madárdal Tanösvény megfigyelő tornyánál. Program: Madármegfigyelés és madárgyűrűzés.

Mindkét napon a megfigyelő toronyban lesz fotó kiállítás; lesznek hosszabb gyalogtúrák is, amelyek időtartalma 3-4 óra; További információ: Fenyvesi László, 30/663-4630

Az Európai Madármegfigyelő Napok (EMN) programot a madártani szervezetek világszövetsége, a BirdLife International indította útjára 1992-ben. Az október első hétvégéjére meghirdetett rendezvény szakmai és közösségi célokat is támogat: a megfigyelések európai szintű információ gyűjtést tesznek lehetővé az őszi madárvonulásról, másfelől az ingyenes országos rendezvénnyel sokakat szólíthatunk meg és csábíthatunk ki a szabadba, hogy a madármegfigyelés élményének még többen részesei lehessenek! A program magyarországi koordinátora a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), mint a BirdLife International hazai képviselője.

 

 


A honlap a TÁMOP - 3.2.4/08/01 "Tudásdepó-Expressz" A könyvtári hálózat nem formális és informális szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében című pályázat támogatásával készült.

támoplogo