Idegenben keserűbb a sírás - Karády est Gárdonyban


Idegenben keserűbb a sírás - Karády est Gárdonyban PDF Nyomtatás E-mail

2015. november 27-én, este 6 órakor a Nemzedékek Házában (Gárdony, Gárdonyi G. u. 1.) színházi előadást tartunkl: Varga Klári, a Debreceni Csokonai Színház vezető színművésze lesz a vendégünk.Az Idegenben keserűbb a sírás…című – Karády Katalinnak emléket állító – zenés dráma a Magyarországi Szerb Színházvendégjátéka, melyet Rusz Márk Milán írt és rendezett.

 

Tangóharmonikás katonatiszt (Rusz Márk Milán) játszik fogolytársainak valahol Szibériában. Nem tudni pontosan, hogy ki is ő, csupán csak sejteni lehet, hogy talán Karády eltűnt vőlegénye. Közben hosszú kabátban, kofferrel kezében egy megtört, didergő asszony érkezik, aki elmeséli, egykor ünnepelt sztár volt, de a kommunista rendszer félreállította, így persona non grata lett.

Itt Szombathelyen, 1951. február 9-én várja az embercsempészek autóját, és végleg elhagyja hazáját. Innen indul a Karády Katalin pályáját bemutató zenés duett, amelyben a színésznő képzeletében újra leperegnek élete legmeghatározóbb pillanatai. A múlt felidézése mellett felcsendülnek a XX. század magyar femme fatale-jának, a Horthy-korszak megasztárjának ismert édes-bús dallamai – többek között – a Holdvilágos éjszakán, Ez lett a veszted, A két szemed szeretett legtovább, Ki tudja még talán, Gyévuska, Katyusa, Mindig az a perc, Hova tűnt a sok virág, Idegenben keserűbb a sírás.
(Jegyár: 800.- Ft, kapható a gárdonyi Tourinform-irodában, a városi könyvtárban elővételben, és az előadás megkezdése előtt a helyszínen, a Nemzedékek Házában).
 
 


A honlap a TÁMOP - 3.2.4/08/01 "Tudásdepó-Expressz" A könyvtári hálózat nem formális és informális szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében című pályázat támogatásával készült.

támoplogo