Péntek Esti Hangtárlat 2016


Péntek Esti Hangtárlat 2016 PDF Nyomtatás E-mail

Hagyományos zenés programsorozatunk, a nyáron péntek esténként megrendezésre kerülő Péntek Esti Hangtárlat sorozat, melynek helyszíne a Velencei-tavi Galéria (Agárd, Sigray u. 1.) - idén is számos izgalmas koncertet, előadói estet kínál a nálunk nyaraló vendégeinknek, gárdonyi, környékbeli lakosoknak. Komolyzene, jazz, régzene, világzene, népzene az idei kínálatban. Várjuk szeretettel!

 

 

Péntek Esti Hangtárlat

zenés estek péntekenként a Velencei-tavi Galériában

2016. programok

VELENCEI-TAVI GALÉRIA·, Agárd sigray u. 1.

 

2016. június 17. 18.00 h

Dudás Márta zongoraművésznő és tanítványai koncertje

Betiltják a komolyzenét Gárdonyban? Klassz(ikus) koncert a láthatáron Tudod mi a különbség a komolyzenei és a klasszikus zenei koncert között? Ha kíváncsi vagy, gyere el június 17-én a Magtárba. A helyieknek már nem kell bemutatni Dudás Márta zongoraművészt. Ő és tanítványai viszont örömmel megmutatják az érdeklődőknek, hogy a zene klassz és nem komolykodó, hogy Mozart nem feszengő, merev ábrázattal a művészekre meredő közönségnek írta a darabjait, hanem a zenét szabadon átélő, önfeledten szórakozni tudó emberek számára. A gárdonyi koncert repertoárja a barokktól a kortársig terjed, a zongorista pedig időnkét elhagyja majd a kaptafáját, és mesélni is fog.

2016. június 24. 18.00 h

Hideg borogatás - zenés irodalmi látlelet Erdélyről

Zene: Czipott Géza ( ének, blockflöték, 6 és 12 húros gitár, billentyűs hangszerek), dr. Lévay Péter ( billentyűs hangszerek). Közreműködik: Borsányi Irén (ének)

Bágyoni Szabó István, Birtalan Ferenc, Farkas Árpád, Hervay Gizella, Kányádi Sándor, Kőrössi P. József, Szilágyi Domokos versei.

2016. július 1. 18.00 h

Jaroslav Hasek - Mikó István: Svejk vagyok - zenés sörözgetés egy derék katonával egy részben

Szereplők: Svejk: Mikó István, Palivec, kocsmáros: Suha Kálmán

Nagy idők nagy embereket kívánnak. Vannak szerény, fel nem ismert hősök, akiket nem dicsőít a történelem, mint Napoleont. Jellemrajzuk el- homályosítaná még makedóniai Nagy Sándor dicsőségét is. Manapság, a prágai utcákon járva, találkozhattok egy ütött-kopott férfival, aki maga sem tudja, milyen jelentős szerepet játszott a mostani nagy idők történetében. Szerényen megy a dolga után, nem zaklat senkit, és őt sem zaklatják interjúért az újságírók. Ha megkérdeznétek, hogy hívják, egyszerűen és szerényen így felelne: Svejk vagyok.

2016. július 8. 18.00 h

Fúziós jazz a Gárdonyi rönkvárban!

A Daily Part zenekar koncertje a rönkvár szabadtéri színpadán Közreműködik:

Vízer Dániel – didgeridoo és ének, Dobai István – gitár, Mohai Győző – dob, Kiss G. László – basszusgitár

2016. július 15. 18.00 h

„A Jeges északon” – skandináv zeneszerzők: Grieg. Larsson, Nielsen, Pärt, Ragnarsson, Rengström, Sibelius, Sinding, Tamm és Tormis dalai.

Előadják: Ducza Nóra, Jónás Krisztina – szoprán. Zongorán közreműködik: Hegedüs – Gönczy Katalin

2016. július 22. 18.00 h

Fiesta de Los Andes– Andoki ünnep – A 34 éves Los Andinos együttes koncertműsora ecuadori, perui és bolíviai dallamokkal

„Együttesünk működésének 34. évébe lépett. A számos gyűjtő és tanulmányút, lemezkészítés és koncertturné tapasztalatával a hátunk mögött vágunk neki az évnek. Az idők során Ecuador, Peru és Bolívia andoki tájegységeinek a sokszínű dallam és ritmusvilága, zenei stílusai, hangszertechnikái kifinomultak, és egy letisztult zenei hangzást eredményeztek. Célunk, hogy ötvözzük zenénkben mindazt a lelkesedést, ami a zenekart a kezdetektől jellemezte, azzal a zenei, néprajzi tudással, ami az idők során felhalmozódott. Összeálllításunkban nagyobb hangsúlyt fektetünk a Kolombusz előtti időkben született hangszerek megszólaltatására. A jacha sicu a k’antu, italaque, mohoseno, a pinquillo, a tarka a különböző indián kommunák körében használatos fúvós hangszerek előadásmódjukkal misztikus hangulatot keltenek. Ezen kívül olyan hangszeres feldolgozásokkal is készülünk, melyben megszólalnak olyan pengetős hangszerek, melyeket előző lemezeinken kevésbé vagy egyáltalán nem használtunk. Ilyen például a bolíviai Potosi-ban közkedvelt hosszú gitár formájú hangszer: a concota, vagy a perui Cuzcóban méltán népszerű bandúria.”

2016. július 29. 18.00 h

Gyermekhangon nem csak felnőtteknek - Az Újpesti Gyermek Színtársulat előadása

Több szólamú feldolgozások a könnyűzene különböző területeiről - Kamarakórus A Hétfejű Tündér (zenés, táncos jelenet) - Színjátszók Hapci király (több rétegű mese) - Színjátszók Süsüt el lehet képzelni... (groteszk)- Színjátszók Kompozíció (fél-improvizáció)- Színjátszók

 

2016. július 30. 16.00 h          

A velencei Canoras kamarakórus  rozékóstolóval egybekötött koncertje a   Velencei-tavi Galériában

A Canoras kamarakórus 2013 tavaszán alakult meg, jelenleg 12 tagja van. Karvezető Páll Kata. Reperoárja klasszikus kóruszenéből, gospelből, jazzből áll. A zenekar tagjai:Karvezető Páll Kata. Szoprán-mezzoszoprán: dr. Gerhard-Kotroczó  Ágnes, Kispál Mónika, Szalczgruber Mariann, Szekeres-Bencze Kata, Fuják Zsuzsanna, Herczeg Anna, Mudrok Csilla, Alt: Babirák Katalin, Czövek Julianna, Józsa Borbála , Vikár Éva, Závodi Klára. A kórus hátterét a Zene-Tér Környezet-Kultúra Egyesület biztosítja. A koncert rozé-borait a Velencei-tó körüli pincészetek kínálatából választottuk. Belépőjegy: 900.- Ft, diák-nyugdíjas: 650.- Ft. A belépőjegy 3 kóstolópohár bort tartalmaz.

 

2016. augusztus 5. 18.00 h

Musica Historica Együttes: "Eger, vitézeknek ékes oskolája" - Zenés utazás az Egri csillagok világában Gárdonyi Géza születésnapja tiszteletére

A rendhagyó koncert egy mindenki által ismert regény, az Egri csillagok segítségével szeretné közelebb hozni a mai hallgatósághoz a XVI. század muzsikáját. Ha felidézzük a könyvből Török Bálint vagy az egri hősök alakját, könnyű megérteni Tinódi Sebestyén históriáit. Belehallgathatunk Izabella királyné és Ferdinánd király udvarának zenéjébe, a reformáció énekeibe, a magyar vitézek hajdútáncos vigasságaiba és a török sereg félelmetes hadizenéjébe is.

  

2016. augusztus 12. 18.00 h

Opera- operett – musical gálaest -A musicaltől az operáig.

Részletek a legszebb magyar és nemzetközi operettekből Palotás Ágnes és Csobolya József énekművészek estje. Egy órás különleges műsor, látványos kosztümökkel! Time to say Goodbye, Cabaret, Carmen, Traviata, Csárdáskirálynő, Marica grófnő, Cirkuszhercegnő – a dalok olasz, orosz, francia, spanyol, német és magyar nyelven csendülnek fel.

 2016. augusztus 19. 18.00 h

“Ezeréves Ámen" - magyar történelmi előadás régi hangszereken

Az irodalmi, zenés összeállítás I. Szent István királyunk, illetve a nevéhez fűződő ezer éves keresztény magyar államiságunk előtt hajt fejet. A műsorban elhangzó, és a műsor keretét adó ún. "István Imák" Boldizsár Miklós: Ezredforduló c. drámájából valók, melyekben szentistváni látomásokként jelennek meg történelmünk sorsfordító eseményei a hozzájuk kapcsolódó, az adott korban született, vagy az adott kort megidéző históriás énekekkel, történelmi dalokkal, műdalokkal, katonaénekekkel, megzenésített versekkel. A dalok koboz, gitár, török lant, reneszánsz lant, tekerőlant és a capella hangzanak el a korra jellemző nyelvezettel. Előadják: Csobolya József, kárpátaljai származású énekes-előadó, a Magyar Állami Operaház tagja.

 

 

Helyszín: Velencei-tavi Galéria (Agárd, Sigray u. 1.)  Jegyárak: 900.- Ft. Diák-nyugdíjas: 650.- Ft  Jegyek kaphatóak a Gárdonyi Városi Könyvtárban (Gárdony, Szabadság u. 14.), illetve a helyszínen (Agád, Sigray u. 1.).  Jegyinformáció: Rácz Ferencné 06 30 905 4870.  Programinformáció: Ocsenás Katalin 06 30 847 6088

 

LETÖLTHETŐ PROGRAMFÜZET

 


A honlap a TÁMOP - 3.2.4/08/01 "Tudásdepó-Expressz" A könyvtári hálózat nem formális és informális szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében című pályázat támogatásával készült.

támoplogo