2018. februári programjaink


2018. februári programjaink PDF Nyomtatás E-mail
2018. február hónapban előadást hallgathatunk Mátyás királyról, a szerelmesek világnapján akusztikus romantika várja a vendégeket a Nemzedékek Házában. Az Agárdi Közösségi Házban indul az Agárdi Néptánc Baráti Kör és a Stratégiai Társasjáték klub, lesz farsangi virtuskodás Dinnyésen és batyus farsang az Iglice népdalkörrel. Az Agárdi Közösségi Ház belső tereit felújítjuk, de október 23-án már át is adjuk a megszépült termeket a közösségi programoknak, sőt kiváló fotókiállítást is nyitunk Izland és Tanzánia címmel. A gyereknek a Holló együttes ad Varázsének koncertet, a felnőtteknek a Kalocsai Operett Színház hozza el két felvonásban műsorát, melynek sztárvendége Buch Tibor és Straub Dezső. A Gárdonyi Kaszinó Dankó Pista és Gárdonyi Géza nótáiból Buváry Lívia énekel majd február 23-án. Az Egészségnap-sorozatunk idei első alkalma 16-án lesz. Részletes program:

2018. februári programok

2018. február 2. péntek 18.00 h Nemzedékek Háza

Mátyás király. Szántai Lajos művelődéstörténész előadása. A Hazatalálás-sorozat estje. belépőjegy: 350.- Ft

2018. február 2. péntek 18.00-19.30 h Agárdi Közösségi Ház

Az Agárdi Néptánc Baráti Kör táncos összejövetele az Agárdi Közösségi Házban. Oktatók: Györei Katalin és Ruzsics László. (Táncos előképzettség nem szükséges.) Első est, a baráti kör minden héten pénteken ugyanebben az időpontban tartja az összejövetelt ezen a helyszínen.)

2018. február 3. szombat 11.00-16.00 Dinnyési Várpark

I. Dinnyési Tavaszébresztő Farsangi Virtuskodás.

11.00-13.00 Íjászbemutató – a tél jelképes legyőzése.

12.00 Az Aranypáva Nagydíjas Iglice népdalkör műsora, vendég tangóharmonikással.

12.30 Lábadi Zoltán interaktív játékos virtuskodása

13.30 Ostorpattogtatás – Vódli Zoltán, Príma Junior Díjas népművész bemutatója

15.30 Máglyagyújtás – a tél elűzése.

A rendezvény ideje alatt a Tulipiros Játékműhely gyerekfoglalkoztató házikójában télűző bábu és ostor készíthető. Zsinkó István kovácsműhelyében egész nap folyamatosan izzik a parázs. A Dinnyési Fogatudvar 10 órától félóránként falunéző sétakocsikázásra viszi az érdeklődőket. Játékos gyalogtúra Dinnyésen a Tulipiros Hétmérföldes Túrák élménydobozzal. Az Évszázados Gépudvar traktorozásra invitál kicsiket és nagyokat. Kemencés Teki lángoskölteményekkel, a Várpark Cukrászda válogatott rétesekkel készül. A programok a Dinnyési Várpark érvényes belépőjegyével látogathatóak. A kisérőprogramok a belépőjegyen felüli díjért vehetők igénybe.

2018. február 9. péntek 18.00 h Nemzedékek Háza

Akusztikus romantika. Az Akusztikus Klub második estje Gárdonyban a szerelmesek tiszteletére. Az érzelmek húrjain játszik a Boka Akusztik (Bokányi Zsolt „Boka” – ének, Csorba Péter – dob, ütőshangszerek, Farsang Gergely – basszusgitár, vokál, Mits Márton – szaxofon, Tóth Péter – gitár). Vendég: Pataki Zsolt (soft piano music).

2018. február 10. szombat 16.00-20.00 h Agárdi Közösségi Ház

Stratégiai Társasjáték Klub második alkalom. KLUBSZABÁLYZAT (Érkezés: 16.00 h – kipakolás, sorsolás, 17.00 h játék kezdete). A klubtagok minden második héten találkoznak.

1, A klub elsődleges céljai a szellemi kihívás, a játék és együttlét öröme, valamint új emberek megismerése. 2, Alapvetően stratégiai játékokat játszunk. Kétszemélyes, 60 percnél rövidebb játékokat nem játszunk. 2, Az adott napi játékokról és játékostársakról kockadobással döntünk. 3, A játékok gyártói által javasolt alsó korhatár 8-10 év. 4, Gyermeked akkor hozd magaddal, ha tud és szeretne tőled függetlenül, önállóan játszani. 5, A klub eseti részvételi díjat szed, melynek összege 500 Ft/fő. 6, A befolyt összegből fedezzük a klub költségeit, pl. terembérlet, új játékok, díjak. 7, A játékban résztvevők a következők szerint kapják pontjaikat:

Első helyezett: 20 pont, Második helyezett: 14 pont, Harmadik helyezett: 9 pont, Negyedik helyezett: 5 pont, Ötödik helyezett: 2 pont, 8, A kínálatban szereplő kooperatív stratégiai játékot kizárólag 6-os dobással választhatják a játékosok. Ennél a játéknál más a pontozás: Győzelem esetén minden játékosnak 12 pont. Vereség esetén minden játékosnak 2 pont. 9, Idő hiányában félbemaradt játék esetén a pontozás a pillanatnyi állás szerint történik. 10, A játék félbehagyását pontlevonással büntetjük, ennek mértéke 9 pont. 11, Újabb társasjátékok bevonása a létszám növekedésével arányosan, vagy valamely meglévő játék cseréjével történik. A cseréről kockadobás dönt. A javaslatot tevő, vagyis új játékot hozó klubtag dob. 1-3-ig veszít, vagyis marad a régi játék, 4-6-ig nyer, előkészítheti, ismertetheti a játékot. 12, A klub rendezvényeiről jelenléti ív készül.

2018. február 16. péntek 18.00 h Nemzedékek Háza

Varázsének – a Holló együttes rajzfilmmel illusztrált, jelmezes interaktív gyermekkoncertje (4-12 éves korig). A Holló együttes Weöres Sándor legismertebb gyermekverseiből (Bóbita, Csiribiri, Kutya-tár, Haragosi…) készítette vidám zenés összeállítását. Az előadás szereplői mindvégig a gyerekek, akikkel vagy a színpadról, vagy a színpadon együtt játszik, énekel az együttes. Belépőjegy: 500 Ft.

2018. február 16. péntek 17.00 h Agárdi Közösségi Ház

Egészségnap. Milyen az élet egészségesen, vegyszer-, méreg- és adalékmentesen? Amit nem tud, és amit tudni vél. Most kiderül az igazság. Segítünk meglelni a helyes utat a betegségekből kivezetőt. Fogyni vágyók, magas vérnyomásúak, pajzsmirigyesek, rossz alvók, ízületi problémákra, influenzára a megoldást itt megtalálhatja. Gyermekeink, kisállataink egészsége is fontos. A vegyszermentes háztartásról Évai Mónika tart rövid bemutatót. Meghívott természetgyógyászunk, Egyed György válaszol kérdéseikre. A nap végén ajándéksorsolás. Érdeklődni a napról: Lévai Mónika 06 70 613 5441. Ingyenes.

2018. február 17. szombat 18.00 h Dinnyési Hagyományőrző Központ

Batyus farsang az Iglice népdalkörrel. Megjelenés farsangi jelmezben, a batyuban étellel, itallal. Szívesen fogadjuk a baráti körök jókedvű, maskarás bemutatkozó műsorát. A legötletesebb jelmez, a legszórakoztatóbb előadás díjat kap. Tombola-felajánlásokat várunk és köszönjük. Fánkszépségverseny! Élőzene: Szabó Robi (ingyenes)

2018. február 23. péntek 17.00 h Agárdi Közösségi Ház

A közösségi ház felújított nagytermének és műhelyének átadó ünnepsége. Raffay Réka fotóművész  Izland, Tanzánia c. kiállításának megnyitója.

2018. február 23. péntek 18.00 h Nemzedékek Háza

Gárdonyi kaszinó Gárdonyi Gézával és Blaha Lujzával. Buváry Lívia önnáló estje. Közreműködik Hegedűs Valér zongoraművész. Gárdonyi Géza Dankó Pistával közösen, számos gyönyörű népies műdalt, magyar nótát teremtett. Az elfelejtett színmű legendás alakjai, versei, nótái szerepelnek az est repertoárján: Cserebogár, sárga cserebogár; Írom a levelem Balogh Máriának, Hét országban nincsen olyan cimbalmos; Árva fűzfa belehajlik a vízbe; Darumadár gyere velem; Magányos fa. Belépődíj: 500 Ft.

2018. február 24. szombat 16-19.00 h Agárdi Közösségi Ház

Kultúrkaraván - táncházas-kulturális program a roma kultúra jegyében. Csemer Patrícia és Bakos István romológusok játékos ismeretterjesztéssel mutatják be a roma kultúra, nyelv magyarországi sajátosságait. Horváth Márk zenéjére Györei Kata és Ruzsics László jár el és tanít nagyecsedi roma táncokat. Várjuk a nyitott, a világot megismerni vágyó, táncokat szerető családokat, fiatalokat, időseket! Györei Kata, Ruzsics László, Orova Zita, Horváth Márk, Hetyéssy Fruzsina Dorottya, Bakos István

2018. február 27. kedd 19.00 h Nemzedékek Háza

Operett-est két felvonásban. A Kalocsai Színház és a Pesti Magyar Operett Színpad programja városunkban. Közreműködik: Buch Tibor, Mádi Piroska, Kovács Szilárd. Sztárvendég: Straub Dezső. Belépőjegy: 2500.- Ft (A Kalocsai Színház programja)

2018. március 2. péntek 18.00 h Nemzedékek Háza

A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja Gárdonyban. Dr. Sántha István (MTA-BTK Társadalomtudományi Intézet) előadása: Málenkij robot a Del-Vértesben, a kényszermunkatáborok mindennapi élete a második világháború után. A program után mécsesgyújtás a Hősök parkjában, a Gulag-kopjafánál.

2018. január 31.

 

Ocsenás Katalin

igazgató

06 308 847 6088

www.gardonykultura.hu

 

 

 


A honlap a TÁMOP - 3.2.4/08/01 "Tudásdepó-Expressz" A könyvtári hálózat nem formális és informális szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében című pályázat támogatásával készült.

támoplogo