2018. májusi programjaink


2018. májusi programjaink PDF Nyomtatás E-mail

 A Gárdonyi Géza Könyvtár és Kulturális Központ 2018. májusi programjai:

Gárdonyi Géza Könyvtár és Kulturális Központ - 2018. májusi programok

2018. május 4. 18.00  h Jazz koncert a Velencei-tavi Galériában

Eichinger Trio – A legidősebb Bambi lovag c. lemezbemutató koncertje a Velencei-tavi Galériában. A kedden véget ért XI. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztiválon Eichinger Tibor jazz gitáros nagy sikerű koncertet adott Pozsár Eszter szaxofonossal és Zrubka Zsombor vibrafonistával Agárdon. Most lemezbemutató koncertjét hozza el a Magtárba, Agárdra. Az Eichinger Trio bemutatja, A legöregebb Bambi lovag című albumát! Zenéjük egy 21. századi kirándulás a kortárs jazz s más élő modern zenei stílus között! A műsorban Eichinger Tibor kompozíciói hangzanak el. Két kiváló muzsikus Megyaszay István és Madai Zsolt a partnerei, basszusgitáron és dobon.

2018. május 4. 18.00 h A Hazatalálás-sorozat estje a Nemzedékek Házában

Dr. Ombrusánszky Borbála történész előadása: Szkíták, hunok a Selyemút városaiban – betegség miatt elmaradt

2018. május 12. 9.00-13.00 h Közösségi növényültetés a város terein

Helyszínek: Agárdon a Parkerdei új öltözőnél, Gárdonyban a Kék-tó étteremnél, Dinnyésen a vasútnál. A város szépítése érdekében tavaszi növényültetés lesz Muray Rita alpolgármester asszony szervezésében. Cél a város közösségi tereinek barátságosabbá tétele, bokrok, cserjék ültetése. A növényeket a város biztosítja, az elültetésükhöz segítségre van szükség. Mindenki hozzon magával kéziszerszámot (ásó, gereblye, ültetőlapát, seprű stb.)

2018. május 12. 9.00 h Városi tízpróba: harmadik próba: futás az Agárdi Parkerdőben

Helyszin:  az Agárdi Parkerdő. Nevezés 8.00 órától, rajt 9.00 órakor. Táv 5 km , szintidő 45 perc. A pályát Bernáth Gyula és Bodor Zoltán testnevelők fogják kijelölni.

2018. május 18. 18.00 h Boka Akusztik Klub a Nemzedékek Házában

Az Akusztikus Klub következő estjén a Boka Akusztik vendége Somogyi József „Soma” – városunkban is népszerű blues és rock-formációk gitárosa. A Bokányi Zsolt vezette Boka Akusztik kiváló zenészei biztosítanak bennünket a jó hangulatról,mint tették ezt januári, februári, márciusi estjükön is, illetve áprilisban a Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztiválon a Boka Boogie elnevezésű kültéri klubprogramon is. Belépő: 500 Ft

 

2018. május 25. 18.00 h Az Aranyszamár Bábszínház előadása a Nemzedékek Házában

Berg Judit- Strausz Tünde: Mesék a Tejúton túlról ( filmanimációra és bábra épített játék, tanúságos történettel).

Képzeld el, hogy összeveszel egy barátoddal egy biciklin. Ez bármikor megtörténhet veled. Még az is, hogy dühödben ráncigálni kezded a járgányt. No de mit szólnál ahhoz, ha ezek után a bicaj se só, se beszéd, elragadna mindkettőtöket, és kilőne veletek az űrbe? Tényleg, bringáztál már a Tejúton?

Mesénk két hősével – Tücsökkel és Bojtival – pontosan ez történik. És ez csak a kezdet! Ki tudja, hová pottyannak? Talán a Tejút egyik elhagyatott zsákutcájának még elhagyatottabb bolygójára? Meglehet. Ha velük tartasz, mindenre fény derül.

Te is végigjárhatod a Bátrak Útját, megtudhatod hogyan győzhető le a Nagy Homokszörny, miért szomorú a hatalmas kőember, és miért félnek a Fűszermanók a Bumfordoktól. És ha már mindezt tudod, még mindig hátra van egy különleges feladat. Meg kell oldanod Fordítottország rejtélyét. Másképp nem juthatsz haza. Márpedig haza kell jönni, mert Anya vár és különben is mindenkinek el kell mesélni mi történt Veled.

Készen állsz a nagy utazásra? Akkor: Vigyázz! Kész! Rajt!

2018. május 27. 15.00-18.00 h Lego város építése az Agárdi Közösségi Házban

Az Agárdi Ovisokért Szülői Alapítvány szervezésében gyermeknapi program keretein belül Lego várost építünk. Lesz lego-város kiállítás, lego ékszerkészítés, arcfestés, és hét állomásból álló játék az Agárdi Közösségi Házban.

Látogatható kiállítások májusban:

Velencei-tavi Galéria  (Agárd, Sigray u. 1.)

T. Szabó Magda festőművész Sorspercek c. kiállítása

Agárdi Közösségi Ház (Agárd, Márvány u. 27.)

A Kézenfogva Onkológiai Klub Foltvarró csoportjának kiállítása

Dinnyési Hagyományőrző Központ (Dinnyés, Gárdonyi G. u. 25.)

Csipkecsodák – kiállítás Ruppert Sándorné csipkegyűjteményéből

Nemzedékek Háza (Gárdony, Gárdonyi G. u. 1.)

A Rajzkarika Kör alkotóinak munkái

Ocsenás Katalin

igazgató

06 30 847 6088

 


A honlap a TÁMOP - 3.2.4/08/01 "Tudásdepó-Expressz" A könyvtári hálózat nem formális és informális szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében című pályázat támogatásával készült.

támoplogo