Péntek Esti Hangtárlat 2018. nyáresti koncertek a Magtárban


Péntek Esti Hangtárlat 2018. nyáresti koncertek a Magtárban PDF Nyomtatás E-mail

2018. június 22 és augusztus 17-e között minden pénteken este hatkor koncertet tartunk a Velencei-tavi Galériában (Magtár) Agárdon, a Sigray u. 1-ben. Az idei kínálatban is népzene, irodalmi est, komolyzenei estek, operett, musical, jazz szerepel, kiváló előadóművészek tolmácsolásában. Jegyek elővételben a Városi Könyvtárban (Gárdony, Szabadság u. 14.) kaphatóak, vagy  a helyszínen, a Galéria Kávézóban.

2018.június 22. 18.00 h

Ima. Vers. Könyv. Bobory Zoltán zenés irodalmi estje. Közreműködik P. Maklári Éva (vers) és Cserta Gábor (ének, gitár)

Bobory Zoltán legfrissebb kötetében főleg istenes versek olvashatók. A vallomások a szerző Úrral való kapcsolatát fejezik ki, azt a mélységes hitet érzékeltetik, amelyet Bobory Zoltán még a legnehezebb időkben sem veszített el. A szerző P. Maklári Éva kérdéseire válaszolva elmondta: „Amióta megjelent a könyv, szinte folyamatosan kérdések vannak bennem arról, milyen is az istenképem, honnan van a hitem. Ám ez legalább olyan megfejthetetlen titok, mint a költészet” – fogalmazott Bobory Zoltán, aki a fehérvári belvárosban, a ciszter templom mellett nőtt föl, így szinte természetes volt számára a templomba járás. Hite egész életén át kitartott, és véleménye szerint most sincs más megoldás a jelen problémáira, mint az Istenbe vetett bizalom. A zenés irodalmi esten közreműködik P. Maklári Éva (vers), és Cserta Gábor (ének, gitár).

2018. június 29. 18.00 h

Jazz crossover koncert a Magtárban. A G-Base trió  (Dorogi Ákos-zongora, Kiss G. László -basszusgitár, Mohai Szabolcs-dob) koncertje

Tradicionális jazz,mainstream és a jazzrock áramlatok. Jazztörténeti időutazás a G-base trió koncertjén. G-Base Trio: Dorogi Ákos-zongora, Kiss G László-fretless basszusgitár, Mohai Szabolcs-dobok

2018. július 6. 18.00 h

Petrás Mária csángó népdalénekes estje

„Úgy érzem, Istentül kapott feladatom az, hogy azt a szépséget, amit a mi kicsi népünk jelent, elmondjam, főként a kerámián és énekhangon keresztül, mert a moldvai csángóság megőrizte a természetes ösztöneit, tudását, hordozza az ősi hitét, egészen a teremtésig visszamenően." (Petrás Mária)

2018. július 13. 18.00 h

Dallamos XX. század - Jónás Krisztina (szoprán), Hámori Szabolcs  (basszus) - Hegedüs - Gönczy Katalin (zongora) estje.

A városunkban élő énekművész, Jónás Krisztina idén is olyan műsorral készül az estre, amit kifejezetten a Péntek Esti Hangtárlat közönségének állított össze művészbarátaival. A nagy sikerű 80 dallal a Föld körül koncertek után, melyeken körbeutazhattuk a Földet megismerve egy-egy ország opera és dalirodalmát – kalandoztuk a jeges északon, a mediterrániumban, az angol és amerikai vidékeken – idén egy új, izgalmas estre hív minket Jónás Krisztina.

2018. július 20. 18.00 h

Akusztikus romantika a Boka Akusztikkal és Zabos Reginával

A Bokányi Zsolt vezette Boka Akusztik kiváló zenészei biztosítanak bennünket a jó hangulatról. Az est vendégeként bemutatkozik a galéria közönségének egy fiatal, tehetséges énekesnő, a vajdasági születésű Zabos Regina, aki két évvel ezelőtt elnyerte a Fehérvár Hangja kitüntető címet. A zenekar tagjai különböző zenei formációkkal, hosszú évek óta járják már az ország útjait, és koptatják a kisebb-nagyobb színpadok deszkáit. Igényesen hangszerelt és előadott feldolgozások, illetve saját dalok, akusztikus zenei köntösbe öltöztetve:  Bokányi Zsolt „Boka” – Ének , Csorba Péter – Dob/Ütőshangszerek, Farsang Gergely – Basszusgitár/Vokál, Mits Márton – Szaxofon, Tóth Péter – Gitár előadásában.

2018. július 27. 18.00 h

Eichinger-Csurkulya projekt

Az Eichinger – Csurkulya Projektet Eichinger Tibor gitáros és Csurkulya József cimbalmos alakította. A zenéjük egy XXI. századi kísérlet arra, hogy hogyan értelmezhető a modern jazz és kortárs zene keretein belül a hagyományos népzenei hangzás és a balkáni ritmika. Repertoárjukban megtalálható Miles Davis, Pat Metheny, Steve Kuhn szerzeményeitől kezdve, Astor Piazzola tangóján át, saját szerzeményekig, sokféle hangzásvilág, mely mégis egységessé válik a két művész egymás zenei világát nagyon értő előadásában. Pikánssá teszi a produkciót, hogy ezúttal a cimbalom olyan közegbe kerül, ahol az nem számít autentikus hangszernek, ahol a hagyományos elektromos gitárhangzás mellett a cimbalom hozza az új zenei ízt.


2018. augusztus 3. 18.00 h

Gárdonyi kaszinó Dankó Pistával és Gárdonyi Gézával

Buváry Lívia önnáló estje. Közreműködik Hegedűs Valér zongoraművész. Gárdonyi Géza Dankó Pistával közösen, számos gyönyörű népies műdalt, magyar nótát teremtett. Az elfelejtett színmű legendás alakjai, versei, nótái szerepelnek az est repertoárján: Cserebogár, sárga cserebogár; Írom a levelem Balogh Máriának, Hét országban nincsen olyan cimbalmos; Árva fűzfa belehajlik a vízbe; Darumadár gyere velem; Magányos fa. Gárdonyi Géza születésnapját másnap, augusztus 4-én ünnepeljük a galéria melletti Gárdonyi Géza Emlékháznál, a programmal az emlékezést kezdjük meg városunk híres szülöttére.

2018. augusztus 10. 17.00 h

Jöjj kedvesem! külföldi és magyar musicaldalok, világslágerek, sanzonok Gregor Bernadett és Csengeri Attila előadásában

Gregor Bernadett magyar színésznő, popénekes, Gregor József operaénekes lánya. Az Új Színház tagja, jellegzetes hangú és eleganciájú színésznő. Csengeri Attila 1989-től volt a Színház- és Filmművészeti Főiskola (ma Egyetem) operett-musical szakának növendéke, tanára Bagó Gizella lett. Az első év végén már címszerepet énekelt a Rock Színházban, és 1995 őszéig szinte csak ott lépett fel. Majd meghívták a Miss Saigon egyik főszerepére Stuttgartba, ahol másfél évet töltött, és 264-szer bújt Chris bőrébe. 1999-ben a Jézus Krisztus Szupersztár pécsi bemutatójával indult újra itthoni pályája. Azóta nagyon sok főszerepet, szerepet játszott el, számos musicalműsorban, céges fellépésen, bálon, ünnepségen, televíziós produkcióban bizonyította tehetségét.

2018. augusztus 17. 18.00 h

O Sole mio. -  Alberto Gonzales Gonzales (bariton) Marco Bianchi (zongora) estje

A koncerten olasz és spanyol dalok, Verdi és Bizet operáinak híres áriái csendülnek fel Alberto Gonzales Gonzales spanyol bariton operaénekes és Marco Bianchi olasz zongoraművész előadásában.

 


A honlap a TÁMOP - 3.2.4/08/01 "Tudásdepó-Expressz" A könyvtári hálózat nem formális és informális szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében című pályázat támogatásával készült.

támoplogo