2018. decemberi programjaink


2018. decemberi programjaink PDF Nyomtatás E-mail

Szeretettel hívunk mindenkit decemberi programjainkra, melyeket az adventi várakozás jegyében szerveztünk. Adventi hangversenyek, koncertek, karácsonyi vásár, bábszínház, karácsonyváró rendezvények. Részletes program:

Advent Gárdonyban 2018. december

 
december 1. szombat
 
 
15.00 h Közös gyertyagyújtás a Nemzedékek Házában elhelyezett adventi koszorún, Gárdonyban, a Gárdonyi Nyugdíjasok Baráti Köre szervezésében. Az első gyertyát meggyújtja Dr. Erdei Péterné alpolgármester.
 
18.15 h Táncos esti kikapcsolódás a társas táncok kedvelőinek a Táncra Fel Táncklub és az Agárdi Közösségi Ház szervezésében. Igazi buli a Társastáncok Szerelmeseinek! „Megismerkedtetek már a társastánc alapjaival, de nincs lehetőségetek gyakorolni, kipróbálni mit is tudtok igazán? Akkor gyertek el első táncos mulatságunkra, ahol a táncé és a gyakorlásé a főszerep. Az Est Táncai: Angol keringő, tangó, bécsi keringő, quickstep, Samba, cha-cha-cha, rumba, jive. Lassabb és normál tempójú klasszikus és modern zenék várhatóak. Részvételi díj: 4.000 Ft/pár. Váltócipő használata kötelező! Agárdi Közösségi Ház, nagyterem
 
december 2. vasárnap
 
 
16.00 h Adventi hangverseny, gyertyagyújtás a gárdonyi református templomban. Közreműködik az Alborada kórus, az Iglice népdalkör, az Éneklők református kórus (vez.: Mohai Judit), Süle Gabriella (vers), Vörös Villő (orgona), Dudás Judit (zongora). vezényel: Oláh-Nagy Éva.
 
december 7. péntek
 
 
18.00 h Nemzedékek karácsonya a Felhő Csoporttal a Nemzedékek Házában
 
18.00 h Beatles advent. A The Bits Beatles Emlékzenekar koncertje az Agárdi Közösségi Házban
Ki ne ismerné a Beatlest? A zenekar, mely a 60-as években beírta magát a történelembe, mi több egyedüliként a történelem könyvekbe és gyökeresen megváltoztatta a könnyűzenét. Ki ne ismerné a She loves you, Yesterday, Let it be vagy a Hey Jude című örökzöld és örök érvényű slágereket? A The Bits (Hungarian Beatles Supergroup) - Beatles emlékzenekar azért alakult meg, hogy színpadra vigye élőben, koncertszerűen ezeket a dalokat eredeti nyelven, ragaszkodva a zenei alapokhoz. Városunkban immár harmadik éve hagyomány, hogy advent második vasárnapja előtt eljönnek hozzánk a nemcsak a budapesti Muzikum klubban, de mára már Liverpoolban is népszerű fiatal zenészek, és együtt ünneplünk, énekelünk velük: fiatalok, idősebbek, s most már a tizenévesek is. Belépőjegy: 1000 Ft, diák-nyugd.: 600 Ft.
 
december 8. szombat
 
 
9.00-12.00 Jótékonysági vásár a rászoruló családok karácsonyi ajándékozására Gárdonyban (a Penny és a Spar közötti területen)a Gárdonyi-Agárdi Polgári Körök szervezésében. Esőnap: 2018. december 15. szombat
 
10.00-12.00 h Alkotóműhely Tóth Icával a Dinnyési Hagyományőrző Központban. Bevezetés a kártyaszövés és a gyönyszövésrejtelmeibe
 
16.00 h Fáklyás emlékezés Sarvajcz Lajos egykori tóbíróra a Sarvajcz keresztnél. Találkozó a Dinnyési Hagyományőrző Központban, innen vonulunk át fáklyákkal (gyalogosan, kerékpárral) 16.30 h-kor a kereszthez, ahol emlékező beszédek hangzanak el. Virágelhelyezéssel és mécsesgyújtással tisztelgünk a 90 éve (1928. december 13.) vadászbalesetben elhunyt tóbíró emléke előtt.
 
18.00 h Esti harmóniák. Marco Bianchi olasz zongoraművész és Alberto González González spanyol bariton énekművész adventi koncertje a Nemzedékek Házában. Műsor: operaáriák, transzcendens zongoraetűd, rókatánc, adventi dalok. A városunkban élő olasz zongoraművész, és spanyol énekművész barátja idén nyáron fergeteges közös koncertet adtak a Velencei-tavi Galériában, akkor megígérték, hogy az adventi időszakban is készülnek a gárdonyiaknak egy szép adventi műsorral, ennek részesei lehetünk ezen a szombati esten. Jegy: 1000 Ft, diák-nyugdíjas: 800 Ft
 
december 9. vasárnap
 
 
14.00 h Városi Tízpróba Gála és Egészségnap a Csuka Csarnokban. Vendég: Szentgyörgyi Rómeó fitnesz világbajnok. Fellép a gárdonyi iskola Fashion Dance csoportja, az agárdi 4 Muskétások , láthatjuk az Alba Fitt SE Fit Kid bemutatóját. Dr Csiák Gyula: Egy egészséges nap, Dr Kovács Attila: A hosszú élet titka címmel tartanak előadást , Spindler Eszter és Hanza Katalin ugyan ezt a témát boncolgatja a dietetikus és a gyógytornász szemszögéből. Dr Sirák András újraélesztő bemutatót tart. Egészség-edzettség-fittség felmérés, edzési-terhelési tanácsadás. Lehet asztaliteniszezni, ügyességi feladatok gyerekeknek, zumba, jóga, tartásjavító torna, fekve nyomó verseny, aerobik, lehet versenyezni kosárlabda dobásban, célba dobásban kézilabdával, és célba rúgásban. Mindenkit szeretettel várnak a rendezők: Gárdony Város Önkormányzata, Velencei Egészségfejlesztő Iroda, Vektor Közösségi Pont és a támogató VTT Nonprofit Kft.
 
december 11. kedd
 
 
17.00 h A cukorbetegség kezelése és megelőzésének lehetőségei (a gyógytornász és a dietetikus szemével). A Gárdonyi Egészségklub előadása a Nemzedékek Házában. Köszöntőt mond Dr. Ferencz Péter ügyvezető igazgató, az Egészségfejlesztési Iroda vezetője. Előadók: Hamza Katalin gyógytornász, Spindler Eszter dietetikus (Egészségfejlesztési Iroda Gárdonyi Járás)
 
december 12. szerda
 
 
15.00 Adventi kézműves foglalkozás a Városi Könyvtárban
 
16.00-19.00 h Karácsonyi vásár az Agárdi Közösségi Házban, a Reformáló Műhely szervezésében. Kézműves portékák, fonott kosarak,ékszerek, kerámiák, szappanok, környezetbarát ajándékok, aszalványok, lekvárok, szörpök, babák, mézeskalács, újrahasznosított farmer termékek. Aprókéz foglalkoztató, teaház.
 
december 14. péntek
 
 
18.00 h Régi karácsony. Az Aranyszamár Bábszínház  előadása a Nemzedékek Házában
A karácsonyi készülődésben, lótás-futásban, sürgés-forgásban jó néha megpihenni. Megpihenni és gondolatban, lélekben készülni az ünnepre. Lelkünket pedig mi is nyitná meg könnyebben, mint a mesék. Különösen, ha azok, lélektől lélekig ható fajtából valók. A „Csodakalács” című népmese és Fekete István „Éjféli látogatók” című novellája épp ilyenek. Ezért mondjuk, meséljük, mutogatjuk, énekeljük, játsszuk el őket, megidézve rég volt Karácsonyokat. Lehet, hogy ma már nem úgy ünnepelünk, mint „akkor”, s a gondjaink is mások, de a lényeg, a szeretet igénye, hiánya, parancsa ugyanaz maradt. Az előadást ajánljuk mindenkinek, gyerekeknek, felnőtteknek, s a két kor között rekedteknek. Belépőjegy: 500 Ft.
 
december 15. szombat
 
 
17.00 h Absztrakt líra. Julia Kristensen kiállításának megnyitó ünnepsége a Nemzedékek Házában. A tárlatot megnyitja: dr. Balcsik-Tamás Kinga. Közreműködik: Julia Kristensen (zongora) és Nagy Mária (ének)
 
16.00 h és 18.00 h Az Alborada vegyeskar adventi koncertje az agárdi és a gárdonyi rk. templomban – vezényel: Oláh-Nagy Éva. Közreműködik: Süle Gabriella (vers) és a Református Éneklők Kórusa (vezényel: Mohai Judit), Dudás Márta (zongora), Vörös Villő (orgona, az Életfácska ref. óvoda Halacska csoportja, az agárdi iskolások betlehemes csoportja
 
december 20. csütörtök
 
 
 

16.00 h Karácsonyváró szeretetvendégség Csiribpusztán a Fókusz Szociális Szolgálat, Gárdony Város Önkormányzata és a Gárdonyi-Agárdi Polgári Körök szervezésében

 

 
december 21. péntek
 
 
16.00 Dinnyési Falukarácsony a Dinnyési Hagyományőrző Központban. Közreműködik a dinnyési Csicsergő Óvoda, az Iglice népdalkör, a Református Éneklők Kórusa. Forralt bor, forró tea, zsíroskenyér, sütemény. Együtt gyújtjuk meg a falu karácsonyfáján a csillagszórókat.
 
17.00 -19.00 h Adventi táncház az Agárdi Közösségi Házban a Gilice gyermek néptánccsoporttal és az Agárdi Néptánc Baráti Körrel. Muzsikálnak a Vígzenészek. A táncházat vezeti: Györei Kata és Ruzsics László
 

14.00-20.00 h Adventi varázslat a Gárdonyi Nyugdíjasok Baráti Körével a Nemzedékek Házában

 

Kedves gárdonyiak! Szeretettel várunk mindenkit 2018. december 21-én 14.00-20.00 h-ig tartó karácsonyi szeretetvendégségünkre, melyet a Nemzedékek Házában (Gárdony, Gárdonyi G. u. 1.) tartunk.
14:00  Karácsonyi ünnepeket megnyitja a klubvezető Lévai Imre
14:10  Karácsonyi verseket hallhatunk nyugdíjas klub tagjaitól
14:20  Gárdonyi Általános Iskola tanulói karácsonyi verseket adnak elő.
14:50  Alborada vegyeskar énekel
15:10  Gárdonyi Posta utcai óvoda Csiga csoportja betlehemes játékokat ad elő     
15:40  Ünnepi köszöntőt mond Tóth István polgármester, a köszöntő után meggyújtja a 4. gyertyát. 
16:00  Mesélő Bőrönd Társulat bemutatja Kőleves c. zenés, interaktív mesejátékot a színházteremben
18:00  A Boka Akusztik Band karácsonyi koncertje a színházteremben
A Nyugdíjasok Baráti Köre teasarokkal várja az ünneplőket, lesz zsíros kenyér lila hagymával, forralt borral, sült tökkel kínáljuk a megjelenteket. A süteményes asztalunkon 5-6 féle finom süteményt kínálunk. Forralt bor főzéshez baráti társaságokat szívesen várunk.
 
december 22. szombat
 
 
11.00-18.00 h Karácsonyváró szeretetvendégség Agárdon, a Mikszáth Kálmán úti pavilonsor előtti játszótéren. Kirakodóvásár, szeretetvendégség, mézes-meseváros kiállítás. Sütiverseny, színpadi programok az Agárdi-Gárdonyi Polgári Körök szervezésében.
 
2018. november 27.                                                             
 
Ocsenás Katalin igazgató
                                                                                              www.gardonykultura.hu
 


A honlap a TÁMOP - 3.2.4/08/01 "Tudásdepó-Expressz" A könyvtári hálózat nem formális és informális szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében című pályázat támogatásával készült.

támoplogo