2019. decemberi programok


2019. decemberi programok PDF Nyomtatás E-mail

 Adventi programkínálattal készülünk,  töltsük meg szép, tartalmas közösségi programokkal az adventi időszakot városunkban.

2019. december 1. 15.00 h gárdony, halászó kisfiú szobor

Adventi gyertyagyújtás

A Gárdonyi Géza Nyugdíjas Klub meggyújtja az első adventi gyertyát a szobornál felállított adventi koszorún.

2019. december 1. 17.00 h Gárdonyi Református Templom

Zenés áhítat, adventi gyertyagyújtás

Közreműködik az Éneklők Kórusa vezényel Mohai Judit karnagy, Iglice népdalkör (művészeti vezető Lendvai Judit), a Székesfehérvári Evangélikus Egyház Kórusa, vezényel Csekéné Bányai Erzsébet karnagy, a Musica Regia kamaraegyüttes, művészeti vezető Dr. Szabó Balázs, szólóének Kiss Melinda, orgonán kísér: Szabó Adrienn, Bányai Irén és Vörös Villő. Áhítatot mond: Nt. Karl Melinda lelkipásztor

2019. december 4. 15.00-18.00 h klausz gábor könyvtár

"Jöjj el hozzánk!" családi kézműves foglalkozás

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk egy kis mesehallgatással egybekötött Mikulást váró alkotásra és kikapcsolódásra a Klausz Gábor Könyvtárba! (A program ingyenes).

2019.12.05. 14.00-16.00 h Klausz Gábor Könyvtár

Tanácsadás krónikus-tartós-betegséggel és/vagy fogyatékkal élőknek, megváltozott munkaképességűeknek.

Tanácsadás krónikus-tartós-betegséggel és/vagy fogyatékkal élőknek. A fogadóóra ingyenes. Kissné Kruppai Ibolya, a Reumabetegek a Célzott Terápiáért Közhasznú Egyesület tagjaként hasznos tanácsokkal segít eligazodni az adókedvezmények és pénzbeli juttatások, jogosultságok útvesztőjében. Keressék őt bátran kérdéseikkel. Minden hónap első csütörtökjén lesz fogadóóra. Az első alkalom várunk mindenkit szeretettel a városi könyvtárba!

2019. december 6. 15.00 h Klausz Gábor Könyvtár

a mikulás látogatása

A Mikulás nagyon szeret olvasni, ezért minden decemberben eljön hozzánk a könyvtárba, hogy könyveket kölcsönözzön. Idén megüzente, hogy a látogatása alkalmával szívesen olvasna mesét a könyvtárba látogató gyerekeknek. Minden kedves érdeklődő kicsit és nagyot sok szeretettel várunk 2019.12.06-án 15 órára a Klausz Gábor Könyvtárba a Mikulással való találkozásra. Az eseményen való részvétel mindenki számára ingyenes.

2019. december 6. 16.00-20.00 h Nemzedékek Háza

Nemzedékek karácsonya a Felhő csoport szervezésében

Programok, nem csak felnőtteknek 16.00 - tól  20.00 -ig! Jótékonysági árverés és az Önzetlen Segítés Fája Kenyér zsírral, tea cukorral,  fény-festéssel. Felhő-nappali és benne néhány tennivaló: régi rajzfilmek, christmas swing , élő festmény, kártya, társasjátékok, bas, amőba, malom, sztorikocka, dixit, Életed meséje stb.

2019. december 7. 10.00 h nemzedékek háza

Velencei-tavi jótékonysági adventi  Ringató

Szeretettel várjuk a kisgyermekes családokat egy adventi közös éneklésre és játékra Gárdonyban a Nemzedékek Házában december 7-én, szombaton 10 órakor!

Vendégünk lesz Szalczgruber Mariann Ringató foglalkozásvezető Velencéről, és Tausz-Tóth Mariann Ringató foglalkozásvezető Pusztaszabolcsról valamint Tárnok Ákos népzenész, a Kákics együttesből.

Előzetes bejelentkezés nem szükséges. A belépő 1000 Ft, mellyel a Velencei-tó környéki Nagycsaládosokért és Rászoruló Családokért Alapítványt támogatjuk. – Bravik Katalin foglalkozásvezető, szervező

2019. december 7. 15.00 h Nemzedékek Háza

Adventi gyertyagyújtás a gárdonyi nyugdíjasok baráti körével

A Gárdonyi Nyugdíjasok Baráti Köre szeretettel vár mindenkit adventi gyertyagyújtása! Ünnepi műsort a gárdonyi óvodások és a nyugdíjas klub tagjai adnak. A 2. adventi gyertyát meggyújtja Kálmánné Sasvári Andrea, a Posta utcai óvoda vezetője.

2019. december 7. 18.00 h nemzedékek háza

Marco Bianchi adventi zongorakoncertje Chopin műveiből

Az Esti Harmóniák Kulturális Egyesület szervezésében Marco Bianchi adventi koncertet ad a Nemzedékek Házában, 2019. december 7-én Frédéric Chopin műveiből.   A koncertre a belépés díjtalan, helyfoglalás érkezési sorrendben. Műsor: C-moll noktürn, Mazurka op.30 n.2, Mazurka op.33.n.4, Noktürn op.48 n.1, Ballada op.23, Ballada op.38, Ballada op.52

2019. december 8. 14.00 h csuka csarnok

Gárdony Város Tízpróba - Gála és díjkiosztó

Az idei tízpróba díjkiosztó gálája 14 órakor kezdődik az agárdi Csuka Csarnokban. Váltócipót mindenki hozzon magával! A tízpróba főtámogatójának, Gárdony Város Önkormányzatának köszönhetően azok, akik legalább 5 próbát teljesítettek, emléktárgyat vehetnek át és értékes különdíjak is sorsolásra kerülnek. A 7-10 próbát teljesítők között is sorsolnak ajándéktárgyakat. A 2x2 személyes fődíj ezúttal is rangos sporteseményre való kiutazást jelent a szerencséseknek. A programot a sorsolások között sportos, táncos bemutatók színesítik.

2019. december 8. 15.00 a Halászó kisfiú c. szobornál

Adventi gyertyagyújtás a gárdonyi géza nyugdíjas klubbal

A Gárdonyi Géza Nyugdíjas Klub meggyújtja a második adventi gyertyát a szobornál felállított adventi koszorún. Minden kedves érdeklődőt szeretettel hívnak!

2019. december 8. 15.00 h Csiribpuszta

adventi gyertyagyújtás

Adventi gyertyagyújtás a Református Éneklők Kórussal – Ünnep előtt zeng a dal – karácsonyváró ünnepség

2019. december 13. 18.00 h Nemzedékek Háza

hazatalálás sorozat előadása

Varga Géza írástörténész Istenábrázolások magyar hieroglifákkal c. előadását hallhatjuk a Hazatalálás-sorozat estjén.

Sokféle istenábrázolás keletkezett az elmúlt évezredek során, ezek jelentős csoportján a magyar hieroglif írás jelei szerepelnek. E sokak számára meglepő írástörténeti jelenségnek az a magyarázata, hogy a magyar hieroglif írás a kőkori ősvallás jelkészlete volt, ezért jelei természetszerűen szerepelnek az ősvallás ábrázolásain. Sőt, ez a szokás (magyar hieroglifák alkalmazása az istenábrázolásokon) átöröklődött a keresztény vallás jelhasználatába is.

2019. december 13. 18.00 h agárdi közösségi ház

Az Aranyszamár Bábszínház előadása - Máté Angi: Volt egyszer egy...

Máté Angi: Volt egyszer egy... c. bábszínházi előadását láthatjuk az Aranyszamár Bábszínház előadásában. Érsek-Csanádi Gyöngyi ezzel az alakításával nyerte el a Michel Indali-díjat a Kolibri Színház Fesztiválján. Jegyek elővételben a helyszínen (Márvány u. 27.), a Klausz Gábor Könyvtárban (Gárdony, Szabadság u. 14.) kaphatóak 600 Ft-os áron.

"Van nekem egy régi barátom, Máté Anginak hívják, még sohase láttam. Csak a hangját hallom ki mindig a betűk mögül. Most megjelenő meséinek kiváltképp örülök, mert végigujjonghattam születésüket, ahogy szépen, levelenként zizzentek be a postaládámba. Ezekben a történetekben vonatra száll a nyár, és őrölt kekszet eszeget málnaszörppel. A nap leszöszmögi bajszáról a pihepuhákat. Az almák gömbölyeket énekelnek. A sün muszog a ribiszkebogyós hátával. Fagylaltok gombóckodnak szép illatozással.

Máté Angiból ősi regemondók hangja szól, világa mégis friss és új nekünk. Nem csoda, hogy így csillog-villog, varázslat hívta létre!”  Lackfi János.

2019. december 13. 18.00 h dinnyési hagyományőrző központ

Betlehemi történet - a Maszk Bábszínház előadása

A népi bábtáncoltató betlehemezés hagyományait felelevenítő előadás kicsiknek és nagyoknak egyaránt szól. A népdalokkal, régi egyházi dalokkal, Károli Gáspár Bibliafordításából származó részletekkel gazdagított, meghitt karácsonyi előadás a legkisebbeknek is élményt jelent.

2019. december 14. 16h agárdi és 18h gárdonyi rk. templom

Az Alborada vegyeskar adventi koncertje

Az Alborada kórust 32 évvel ezelőtt Nagy István alapította. A kórus alapítók akkor heten voltak, manapság több, mint harminc hölgy és úr próbál hetente egyszer az iskolában. Régóta hagyomány, hogy ünnepi koncertet adnak a város katolikus templomaiban az adventi időszakban.

2019. december 14.19.00 h nemzedékek háza

Karácsonyi jam session klub

Egy laza kötetlen közös zenélős est keretében újra találkozhatunk régi és új zenész barátainkkal és közönségükkel ! a Jazztől a popzenén keresztül a laza rock és blues zenéig mindenben lesz részük a vendégeknek. Szervezők: Horváth Márk, Botár Zoltán Emil

2019. december 14. 15.00 h  Nemzedékek Háza

adventi gyertyagyújtás a gárdonyi nyugdíjasok baráti körével

A harmadik adventi gyertyát Torda-Molnár Enikő, az Életfácska református óvoda vezetője gyújtja meg. Ünnepi műsort az óvodások és a nyugdíjas klub tagjai adnak.

2019. december 15. 15.00 h halászó kisfiú szobor, gárdony

Adventi gyertyagyújtás a gárdonyi géza nyugdíjas klubbal

A Gárdonyi Géza Nyugdíjas Klub meggyújtja a harmadik adventi gyertyát a szobornál felállított adventi koszorún. Minden kedves érdeklődőt szeretettel hívnak!

2019. december 19. 16.00 h csiribpuszta

Szeretetvendégség a Gárdonyi Polgári Körök és a Fókusz Szociális Szolgálat  szervezésében

Egy tál meleg étel, sütemények, narancsillat, ajándékok, forró italok, máglyatűznél melegedés, közösen énekelt karácsonyi dalok – a hagyományos programon kapják meg a csiribi családok a Református Egyház és a Fókusz Szociális szolgálat , karitász szervezetek munkájának eredményeképpen a cipősdoboz-akcióban összegyűlt ajándékokat.

2019. december 20. 18.00 h nemzedékek háza

The Bits Beatles advent koncert

Ki ne ismerné a Beatlest? A zenekar, mely a 60-as években beírta magát a történelembe, mi több egyedüliként a történelemkönyvekbe és gyökeresen megváltoztatta a könnyűzenét. Ki ne ismerné a She loves you, Yesterday, Let it be vagy a Hey Jude című örökzöld és örök érvényű slágereket? A The Bits (Hungarian Beatles Supergroup) - Beatles emlékzenekar azért alakult meg, hogy színpadra vigye élőben, koncertszerűen ezeket a dalokat eredeti nyelven, ragaszkodva a zenei alapokhoz. Városunkban immár negyedik éve hagyomány, hogy az adventi időszakban eljönnek hozzánk a nemcsak a budapesti Muzikum klubban, de mára már Liverpoolban is népszerű fiatal zenészek, és együtt ünneplünk, énekelünk velük: fiatalok, idősebbek, s most már a tizenévesek is. Belépőjegy: 1000 Ft, diák-nyugd.: 600 Ft.

2019. december 20. 16.00 dinnyési hagyományőrző központ

Dinnyési Falukarácsony 17.00 h a Fedák Sári Színház karácsonyi műsora a kastélyban

Közös gyertyagyújtás, csillagszórózás, forralt bor, forró tea a dinnyési falukarácsony hagyományos programelemei. A dinnyési Csicsergő óvoda gyermekei ünnepi műsort adnak, szép dalokkal készül a dinnyési Iglice népdalkör, a Református Éneklők Kórusa - együtt gyújtjuk meg az adventi gyertyát a Dinnyési Hagyományőrző Központban felállított falukarácsonyfa körül. Idén színész-vendégek is érkeznek hozzánk: 17 órakor a kastély színháztermében a Fedák Sári Színház – A szeretet ünnepén c. karácsonyi műsorát is közösen nézhetjük meg. A műsorban elhangzik többek között: Balázs Ádám Dávid – Karácsonyi álom, Neoton Família – Ha elmúlik karácsony, Zséda: Szürke patás, Madarász Gábor – Add tovább…, Karácsonyi egyveleg, Jule Styne – Legyen hó, Irving Berlin – Fehér karácsony, Wolf Péter- Ave Maria

2019. december 21. 10.00-16.00 Agárdi Közösségi Ház

szeretetkarácsony

Az Agárdi Közösségi Házban idén karácsonyváró kedves programokkal készültünk, melyre szeretettel hívunk mindenkit. A program:

10.00-16.00 Karácsonyi ajándékkészítő műhely: mézeskalács-díszítés, karácsonyfadíszek és varázsképeslap

11.00h Kalap Jakab Ebenguba gyermek bábkoncertje – a kilenc magyar kutyafaját ismerhetjük meg a rendkívül jó hangulatú, humoros, kiváló zenékkel társított bábszínházban, melyet Kalap Jakab varázsol a nagyterembe.

14.00-16.00 Még Egy Kört Gipsy Jazz Trio koncertje – forralt bor, forró tea, és egy kiváló zenekar muzsikája ez a titkos menedék a nagyteremben lesz, az ajándékvásárlásban megfáradt felnőttek, az igényes zenére kiváncsiak, az egymással találkozni vágyó lakosok pihenőpontja, ahol megvárhatjuk amíg a gyerek a játszóházban elkészíti az ajándékokat, ahol egymásnak áldott karácsonyt kívánhatunk a családi ünnep előtt.

2019. december 21. 14-17.00 h Nemzedékek Háza

adventi varázslat és gyertyagyújtás

A Gárdonyi Nyugdíjasok Baráti Köre évek óta főszervezője az adventi varázslatnak a gárdonyi polgárok számára, melynek helyszíne idén is a Nemzedékek Háza. A színházteremben 14 órakor Lévai Imre klubvezető nyitja meg az ünnepséget, majd a gárdonyi Posta utcai óvodásai adnak műsort. 14.20 h-kor az Életfácska református óvoda kicsinyei, majd a Gárdonyi Általános Iskola diákjai énekelnek, verset mondanak. Az Alborada vegyeskar műsora után Oláh-Nagy Éva karnagy gyújtja meg az adventi koszorún a gyertyát. 15.00 h Cimbora Produkció Utazó Bábszínháza A kiskakas gyémánt félkrajcárja c. előadását láthatjuk a szakköri teremben. A színházteremben 16 órától apa-fia zene, 16.30 h-tól anya-lánya (Nagy Mária énekesnő és Kristensen Júlia ) koncert lesz. A klubteremben sütikóstoló és helytörténeti filmek, diák vetítése Ignáczné Jung Ágnessel. Mindenkit sezretettel várunk!

2019. december 22. 15.00 h halászó kisfiú szobor, gárdony

Adventi gyertyagyújtás a gárdonyi géza nyugdíjas klubbal

A Gárdonyi Géza Nyugdíjas Klub meggyújtja a negyedik adventi gyertyát a szobornál felállított adventi koszorún. Minden kedves érdeklődőt szeretettel hívnak!

2020. január 3. 18.00 Nemzedékek Háza

Virtuális utazás Székelyföldre Miklós Csaba székely filozófussal

2020. január 10. 17.00 h Gárdony, rk. templom mögötti tér, nemzedékek háza

17.00 h máglyatűz és emlékezés a doni katasztrófia hőseire

18.00 h Rekviem a Don hőseiért Bobory Zoltán zenés irodalmi estje

Gárdony, 2019. december 1.

Áldott karácsonyi ünnepet és boldog új évet kívánunk!

Köszönjük, hogy programjainkra, rendezvényeinkre való látogatásaikkal egész évben támogatták munkánk sikerességét!

A Nemzedékek Háza, a Klausz Gábor Könyvtár, az Agárdi Közösségi Ház, a Gárdonyi Géza Emlékház, a Velencei-tavi Galéria, a Gárdonyi rönkvár, a Dinnyési Hagyományőrző Központ

munkatársai nevében

Ocsenás Katalin igazgató

 


A honlap a TÁMOP - 3.2.4/08/01 "Tudásdepó-Expressz" A könyvtári hálózat nem formális és informális szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében című pályázat támogatásával készült.

támoplogo