155 éve született Gárdonyi Géza - városunk híres szülöttére emlékezünk az író emlékházánál PDF Nyomtatás E-mail

Szombaton, augusztus 4-én, a Gárdonyi Géza Emlékháznál az író 155. születésnapja tiszteletére, koszorúzással egybekötött ünnepséget tartunk 10 órától, az író szülőházánál, Agárdpusztán (Sigray u. 1.). Ezt követően, 11 órakor emlékmise lesz a Szent Anna kápolnában, ott, ahol Gárdonyi Gézát keresztelték. A Gárdonyi Géza Emlékházban a Mesés Gárdonyi c. múzeumpedagógiai foglalkozással, rendhagyó tárlatvezetésekkel, a Gárdonyi rönkvárban várvédő vitéz-képzővel, gyűrű és talizmán nemezeléssel várjuk a vendégeket a nap során.

Bővebben...
 
2018. júliusi programjaink PDF Nyomtatás E-mail

Szeretettel hívunk, várunk mindenkit júliusi programjainkra: kiállítás-megnyitó, hangtárlat-koncertek, táncelőadás, múzeumpedagógiai foglalkozások a kínálatban.

Bővebben...
 
A mesés Gárdonyi - foglalkozások a Gárdonyi Géza Emlékházban PDF Nyomtatás E-mail

A mesés Gárdonyi - interaktív mesefeldolgozás, játékkészítés, kézműveskedés a Gárdonyi Géza Emlékházban júniustól augusztusig! Gárdonyi Géza  természetet kedvelő magánember is volt, akinek családja: gyerekei, unokái voltak. Esténként ő is gyermekeit, unokáit elrepítette a mesék birodalmába, ahol kedves állatfigurákat ismerünk meg, hol humorosan, hol bölcsességgel, hol játékossággal fűszerezve. Nagypapaként sokat tanította a gyerekeket a mesék által, de nem csak életbölcsességre, hanem játékok készítésére is. A Gárdonyi Géza Emlékház múzeumpedagógiai foglalkozásain, Varga Molnár Anna vezetésével kézzel foghatóvá tesszük a meséket, elkészítjük a saját állatkánk alakját, vigyél haza egy játékot magaddal!

Bővebben...
 
Péntek Esti Hangtárlat 2018. nyáresti koncertek a Magtárban PDF Nyomtatás E-mail

2018. június 22 és augusztus 17-e között minden pénteken este hatkor koncertet tartunk a Velencei-tavi Galériában (Magtár) Agárdon, a Sigray u. 1-ben. Az idei kínálatban is népzene, irodalmi est, komolyzenei estek, operett, musical, jazz szerepel, kiváló előadóművészek tolmácsolásában. Jegyek elővételben a Városi Könyvtárban (Gárdony, Szabadság u. 14.) kaphatóak, vagy  a helyszínen, a Galéria Kávézóban.

Bővebben...
 
2018. júniusi programjaink PDF Nyomtatás E-mail

 A Gárdonyi Géza Könyvtár és Kulturális Központ 2018. júniusi programjai:

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

8. oldal / 70


A honlap a TÁMOP - 3.2.4/08/01 "Tudásdepó-Expressz" A könyvtári hálózat nem formális és informális szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében című pályázat támogatásával készült.

támoplogo