Széchenyi, a testnevelés apostola PDF Nyomtatás E-mail

2015. december 11-én, pénteken 18 órakor, a Széchenyi Társaság alelnöke, Dr. Cserháti Lászlóelőadását hallhatjuk Széchenyi, a testnevelés apostola címmel, a Nemzedékek Házában (Gárdony, Gárdonyi G. u. 1.) A Széchenyi Társaság célja, hogy névadójának örökségét alapul véve, felekezetre, világnézetre és pártállásra tekintet nélkül munkálkodjék Magyarország, a nemzet felemelkedéséért, szellemi erkölcsi és anyagi gyarapodásáért, mindenkor szem előtt tartva az egyetemes magyarság érdekeit. 

Bővebben...
 
Az Adria magyar emlékei - Képes barangolás Fiumétől - Traun és Raguzán át Cattaro-ig PDF Nyomtatás E-mail

2015. december 4-én 18 órakor, Az Adria magyar emlékei - Képes barangolás Fiumétől - Traun és Raguzán át Cattaro-ig Gőgös Norbert geográfus, a Teleki Sámuel Felfedező Klub elnöke vetített képes előadását láthatjuk a Nemzedékek Házában.

A képes előadás mai és régi felvételek összehasonlításával járja be a néhai Fiume, illetve az Isztria és a Dalmát-partvidék legfontosabb magyar és K. und K. emlékeit. Az "utazás" során meglátogatjuk többek között: Pola (Pula) kikötővárosát, Fiume (Rijeka) utcáit, IV. Béla király menedék-helyeit Klissa várában és Trauban (Trogir), Lissa (Vis) szigetét, a K.und k. flotta szülőhelyét. Az előadás rövid bepillantást nyújt a magyar tengerészet históriájába is, Hunyadi Mátyás flottaépítésétől - Horthy Miklós ellentengernagy koráig.

 
Idegenben keserűbb a sírás - Karády est Gárdonyban PDF Nyomtatás E-mail

2015. november 27-én, este 6 órakor a Nemzedékek Házában (Gárdony, Gárdonyi G. u. 1.) színházi előadást tartunkl: Varga Klári, a Debreceni Csokonai Színház vezető színművésze lesz a vendégünk.Az Idegenben keserűbb a sírás…című – Karády Katalinnak emléket állító – zenés dráma a Magyarországi Szerb Színházvendégjátéka, melyet Rusz Márk Milán írt és rendezett.

 

Bővebben...
 
Az Agárdi Gyógyító Kert Baráti Kör és a Gárdonyi Bonsai Klub novemberi programjai PDF Nyomtatás E-mail

Az Agárdi Gyógyító Kert Baráti Kör november 25 –én, szerdán 17 órakor tartja foglalkozását, az Agárdi Közösségi Házban A fűszerek gyógyhatása címmel, Sóspataki Ferenc tart előadást.

A gárdonyi  Bonsai Klub november 26 –án, csütörtökön 17.30-kor tartja foglalkozását a gárdonyi Nemzedékek Házában. Sóspataki Ferenc előadást tart  A bonsaik teleltetéséről,  és bemutatót A fikusz benjamina alakításáról. Mindkét  foglalkozásra érdeklődőket is szeretettel várunk. Belépés ingyenes.

 
Decemberi programjaink PDF Nyomtatás E-mail

December 4-én Gőgös Norbert geográfus, a Teleki Felfedező Klub titkára tart vetített képes előadást az Adria magyar emlékei - képes barangolás Fiumétől Traun és Raguzán át Cattaro-ig.

Ezen a napon, este 8-kor a The Bits Beatles Emlékzenekar koncertjét hallhatjuk. A zenekar azért alakult meg, hogy színpadra vigye élőben, koncertszerűen a Beatles dalokat eredeti nyelven, ragaszkodva a zenei alapokhoz. A tagok Beatles-szeretete, tapasztalata és zene iránti alázata garantálja a profi megszólalást és az ebből következő jó hangulat maradandó élményt szerez az őket hallgató fiataloknak és örökifjaknak. 

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

9. oldal / 62


A honlap a TÁMOP - 3.2.4/08/01 "Tudásdepó-Expressz" A könyvtári hálózat nem formális és informális szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében című pályázat támogatásával készült.

támoplogo