Novemberi programjaink PDF Nyomtatás E-mail

2015. november 6-án, a Nemzedékek Házában véradó napot tartunk, 13-án egy nagy sikerű színházi előadásra invitáljuk az érdeklődőket ugyanide: Andresz Kati színművésznő Ameli sóhaja című monodrámáját mutatja be. 14-én a Dinnyési Templomkert és Hagyományőrző Turisztikai Központban Márton napi ludasságokra hívjuk a vendégeket: Palacsinta gyerekkoncert, táncház a Berka együttessel, ludas finomságok a Kemencebarátokkal a kerti kemencénél, nagymamák sütikóstolója és vására az Iglice népdalkörrel, llibás-sütőtökös tájfutójáték a Velencei-tavi Életmód Klubbal, és madárijesztők versenye a kínálatban - váruk mindenkit! 

 

Bővebben...
 
Októberi programjaink PDF Nyomtatás E-mail

Szeretettel invitálunk októberi programjainkra: Madárkavalkád - családi nap a Dinnyési Templomkert és Hagyományőrző Központban az Országos Madármegfigyelő Napok rendezvénysorozat részeként, Idősek világnapja alkalmából tartott ünnepség, emlékezés az aradi vértanúkra Dr. Hermann Róbert hadtörténésszel, az Országos Könyvtári Napok városi programjai: könyvbemutató, rendhagyó irodalomóra, kézműves családi programok, a Gárdonyi Emléknap programja Keller Péterrel, az író dédunokájával, Dr. M. Kiss Sándor történész előadása Kinek a forradalma? címmel, az 1956-ra emlékező városi ünnepségünk részeként, a hónap végén pedig beszélgetés hazánkat érintő kérdésekről Lóránt Károly gazdasági, politikai szakértővel. Várunk szeretettel mindenkit rendezvényeinkre, október hónapban is!

Bővebben...
 
Emlékezés az aradi vértanúkra Gárdonyban PDF Nyomtatás E-mail

2015. október 5-én, 18 órakor dr. Hermann Róbert az MTA doktora, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnokának tudományos helyettese, hadtörténész tart előadást az 1849-50. évi megtorlásokról a Nemzeti Gyásznap tiszteletére tartott programunkon. Október 6-a, az aradi vértanúk napja, Nemzeti Gyásznap. Az aradi vértanúk azok a magyar honvédtisztek voltak, akiket a szabadságharc leverése után az 1848–49-es szabadságharcban játszott szerepük miatt Aradon végeztek ki. Bár az Aradon kivégzett honvédtisztek száma tizenhat, a nemzeti emlékezet mégis elsősorban az 1849. október 6-án kivégzett tizenhárom honvédtisztet nevezi így, gyakran használva a tizenhárom aradi vértanú, illetve az aradi tizenhármak elnevezést is: Knezić Károly, Nagysándor József, Damjanich János, Aulich Lajos, Lahner György, Poeltenberg Ernő, Leiningen-Westerburg Károly, Török Ignác, Vécsey Károly, Kiss Ernő, Schweidel József, Dessewffy Arisztid, Lázár Vilmos.

Bővebben...
 
Szeptemberi programjaink PDF Nyomtatás E-mail

Szeptemberben szeretettel hívunk Gőgös Norbert geográfus előadására a Nemzedékek Házába, Dutra találkozóra Dinnyésre, jazzoterikus koncertre a Magtárba, az Kulturális Örökség Napján sétára a GÉM-mel, és a Bella István emlékév kapcsán tartandó irodalmi programunkra a Magtárba.

 

Bővebben...
 
A Kulturális Örökség Napja Gárdonyban - Séta egy eltűnt uradalom körül PDF Nyomtatás E-mail

A Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat keretében sétát szerveznek a GÉM tagjai a volt Nádasdy uradalom még meglévő, illetve eltűnt épületeinek nyomában. A sétát vezetik a Gárdonyi Építész és Mérnökkör (GÉM) tagjai: Marczell Kolos, Gecséné Tar Imola, Szabó Zsolt és Csordás Lajos. Beszélgetünk az Attila pincéről, a Kastélykertről, Agárdpusztáról és az Agárdi malomról is. Találkozás 2015. szeptember 20-án vasárnap 14-órakor, az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő bejárata előtt (2484. Agárd, Határ út 1.), a séta időtartama 1½-2 óra.
Mindenkit szeretettek várunk!

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

10. oldal / 62


A honlap a TÁMOP - 3.2.4/08/01 "Tudásdepó-Expressz" A könyvtári hálózat nem formális és informális szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében című pályázat támogatásával készült.

támoplogo