A Péntek Esti Hangtárlat koncertjei 2021.

A nyáreseti koncertek idén is folytatódnak a Velencei-tavi Galériában, annyi változás lesz, hogy két programot a tóparton, Gárdonyban, a Holdfény sétány víziszínpadán tartunk majd. Szeretettel invitálunk mindenkit péntekenként estre hatra a Péntek Esti Hangtárlat estjeire!

Július 9-én komolyzenei koncertünk vendége Jónás Krisztina, városunkban élő szoprán operaénekművész és művészbarátai. A barokk hangverseny címe: Donne abbandonate (Elhagyott asszonyok). Műsor: G. F. Händel: Armida abbandonata – kantáta HWV 105; G. Tartini: Didone abbandonata – g-moll hegedűszonáta B.g10; A. Scarlatti: L’Olimpia – kantáta; J-B. Lully: Armide – Passacaille ; G. F. Händel: Amor gioje mi porge – duett;H. Purcell: Dido és Aeneas – Dido búcsúja. Közreműködők: Jónás Krisztina, Ducza Nóra – szoprán, Savaria Barokk Zenekar. Művészeti vezető: Németh Pál

Ducza Nőra és Jónás Krisztina énekművészek

Július 16-án, Poór Péter ad koncertet, a várhatóan nagy látogatottságú program Gárdonyban, a Nautis szálloda előtti mólón, a Holdfény víziszínpadon lesz. A belépőjegyek 600 Ft-os egységáron érhetőek el elővételben és a helyszínen is. Ezek székjegyek, melynek megvásárlásával a Gárdonyi Géza Könyvtár és Kulturközpont programjait támogatják. Állva is élvezhető a koncer természetesen a gyönyörű környezetben, várunk mindenkit szeretettel.

Július 23-án szintén a Holdfény víziszínpad a helyszíne a hangtárlat estnek. Az ötvenes évek izgalmas zenei világába, a boogie és a rock and roll világába kalauzol bennünket a Boka Boogie Band.

Július 30-án este hatkor a Velencei-tavi Galériában találkozunk, Orosz Zoltán harmonikaművész estjén. Orosz Zoltán a kortárs zenészek egyik legsokoldalúbb és legkiválóbb képviselője, eMeRTon- és Artisjus-díjjal kitüntetett harmonikaművész. Zenei érdeklődése rendkívül összetett, a klasszikus zenétől a népzene világán át a dzsesszig megannyi stílusban egyformán otthonosan mozog. 1996-ban Bardóczy Attilával a Párizsi Nemzetközi Sanzonversenyen a legjobb külföldi előadó díját nyerték el. Az oroszországi Permben tartott mesterkurzusát az Akadémia rektora köszönőlevélben méltatta. Több harmonikaversenyt is megnyert, számos szakmai elismerés és díj birtokosa. Megtiszteltetés, hogy a vendégünk lesz Agárdon, a Velencei-tavi Galériában július 30-án. Jegyek elővételben a városi könyvtárban és a helyszínen kaphatóak.

Augusztus 6-án Pozsár Eszter szaxofonművészt és a kedves vendégeket várjuk a Velencei-tavi Galériában. Pozsár Eszter kilencéves kora óta tanul zenét hivatalosan. Első hangszere a furulya volt, amit édesapjától örökölt, aki egész kicsi korától tanította népdalokat játszani. A zeneiskolában a furulya után a fuvola következett Ásztai Csabáné irányításával, majd a szaxofon Borbély Mihály növendékeként. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz-tanszakán szerzett tanári és előadóművészi diplomát. A főiskola ideje alatt fél évet töltött ösztöndíjasként Új-Delhiben, ahol indiai klasszikus zenét tanult bansurin (indiai bambusz fuvolán) Pandit Prakash Saxenától. A főiskola elvégzése után saját zenekart alapított, ennek a formációnak a közreműködésével jelent meg első önálló CD-je Városi Mesék címmel (Fonó Records, 1999).
Számos jazz-formációnak volt a tagja. Játszott a Battuta zenekarral, tagja volt Baló István triójának, Micheller Mirtill kvartettjének és a Classy Four Szaxofon Kvartettnek. Alkalmanként fellép a klasszikus zenét játszó Musica Da Chiesa zenekarral, ami zongora/csembaló, gordonka, fuvola kamarafelállásban hallható. 2000-ben megalapította a Coolactive zenekart, mely hazánkban egyedülálló - négy szaxofon, ritmus-szekció - felállásban működött. Ez a zenekar 2000-2004-ig rendszeresen koncertezett Magyarországon.
Jelenleg a TRANS-FORMATION zenekar vezetője. Az aktív zenélés mellett tanít a Pomázi Zeneiskola jazz-tanszakán.

A Péntek Esti Hangtárlat záró-koncertjét hagyományosan a városunkban élő olasz zongoraművész, Marco Bianchi tartja, és hagyományosan ingyenes koncerttel. Hívunk, várunk mindenkit szeretettel a Velencei-tavi Galériába, augusztus 13-án (kivételesen szerdai napra esik a koncert, az augusztus 20-ai ünnepségek miatt így terveztük be) este hatra, Marco Bianchi koncertjére.

Marco Bianchi az aquilai A. Casella Konzervatóriumban folytatta zongoratanulmányait Sergio Calligaris és Pietro Ia de Luca irányításával, utóbbinál magántanulóként 1995-ben diplomázott maximális pontszámmal a terámói Istituto Musicale Pareggiato G. Braga-ban. Ugyanebben az évben zongoraelőadóként debütál nagy sikerrel a tivoli AGIMUS társaságnál. Ezt követően Marcella Crudeli és Fausto Cesare mestereknél képezi tovább magát. 1997-ben a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongora szakirányú nemzetközi továbbképző kurzusain vett részt, egy évvel később pedig a Régi Zeneakadémián adott koncertet. 2001-ben egyéves ösztöndíjra jelölték. Olyan mesterekkel dolgozott együtt mint Kecskés Balázs és Szokolay Balázs. 2004-ben elnyerte a varsói Fryderyk Chopin Nemzetközi Zeneakadémia éves ösztöndíját. Jelenleg Budapesten lakik. Együttműködik az Osztrák Kulturális Fórummal, az Olasz Kultúrintézettel és a Régi Liszt Ferenc Zeneakadémiával, ahová 2010-ben a Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont igazgatójától meghívást kapott olasz nyelvű audiofelvételek elkészítésére. Nemrégiben fellépett a Lion?s Club rendezvényein, a Balatonfüredi Salvatore Quasimodo Emlékversenyen, valamint 2011-ben Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából a budapesti Régi Zeneakadémián, a Scuderie Estensi di Tivoli-ban (Róma) és a híres budapesti háromnapos Belvárosi Művészeti Napok elnevezésű fesztiválon.

További rendezvények
© 2020 Gardonykultura.hu - Minden jog fenntartva! - design by Karma