A Gárdonyi Antikvárium

Szerző: Marcell Kolos
Ábrázolt személyek: Kárpáti Miklós
Ábrázolt helyszinek: 
Kapcsolódó dokumentumok:
Leírás

Az antikvár és kisebb mértékben új könyvekkel foglalkozó antikváriumot 1992 őszén nyitotta meg Gárdony központjában az akkor már közel húsz éves budapesti könyves múlttal rendelkező Kárpáti Miklós és felesége, a privatizáció miatt megszűnésre ítélt állami könyvesbolt helyén.

Az alapítók célkitűzése az olvasók, gyűjtők, kutatók szolgálata, a betérő és visszatérő vásárlókkal való személyes kapcsolat kialakítása. Emellett a könyves szakma legjobb hagyományait folytatva a nagy könyvgyűjtemények gyarapítási munkájának partneri segítését is feladatuknak tekintik. A visszajelzésekből ítélve: sikerrel.

A vásárlók - helyiek, nyaralótulajdonosok és egyszerűen csak itt nyaralók - jelentős része visszatérő látogatója az üzletnek. Gyakran előfordul, hogy aki 25 éve itt vásárolta első könyveit, ma már gyermekével látogat vissza.

A vásárlási szokások változása miatt 2008-tól könyveik egy részét webáruház létrehozásával is elérhetővé tették, de a személyes jellegű kapcsolattartásra ezzel a vevői körrel is törekszenek.

A Gárdonyi Antikvárium eddigi, csaknem harminc éves működése Gárdony szellemi kínálatának jelentős bővítését hozta, a település jó hírét mindenképpen növelte. Az antikvárium az elmúlt évtizedekben a város egyik kulturális találkozóhelyévé és a Velencei-tavi helytörténet egyfajta információs pontjává nőtte ki magát. Az antikvárium Facebook- oldalán Kárpáti Miklós folyamatosan publikálja helytörténeti gyűjtését és kutatási
eredményeit.
© 2020 Gardonykultura.hu - Minden jog fenntartva! - design by Karma