Több évtizede a városunkhoz kötődő elismert alkotóművész - Acsa Szücs Imre grafikus, képzőművész

Szerző: Ocsenás Katalin
Ábrázolt személyek: Acsa Szücs Imre
Ábrázolt helyszinek: 
Kapcsolódó dokumentumok:
Leírás

Acsa Szücs Imre 1983 óta élt és alkotott Gárdonyban. Tanítónő feleségével két gyermeket neveltek föl. A művész sokszor festette meg a Velencei-tavat, lakóhelyét. Aktív tagja volt városunk kulturális életének. Rendszeresen bocsátotta műveit a város rendelkezésére kiállítás céljából. Huszonnyolc éven keresztül minden évben felajánlott egy festményt a városi jótékonysági bálra, hogy támogassa a rászoruló diákokat. Képzőművészeti tanulmányait 1974-79 között Székesfehérváron a Szabadművelődés Házában végezte; mesterének Ujházi Pétert tartotta. 1989 óta kiállító művész, nyaranta gyakran dolgozott az agárdi és a móri művésztelepen. 1992-ben elnyerte a Szegedi Táblakép-festészeti Biennálé nagydíját.

Tagja volt a Fiatal Képzőművészek Stúdiójának, a Székesfehérvári Művészek Társaságának és a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének. Utolsó egyéni tárlatát 2019 januárjában, a Magyar Kultúra Napja rendezvényeihez kapcsolódóan, Székesfehérváron az
Öreghegyi Művelődési Házban nyitották meg, Gárdonyban 2018 novemberében mutatta be „Papírfelhők” című sorozatát.

Változatos grafikai és festészeti technikákkal kísérletezett és dolgozott. Témái között rendkívül jelentős helyet foglalt el a Biblia (Biblia térképe-sorozatok), Dosztojevszkij prózája, de a Velencei-tó és Székesfehérvár is. Életének 62. évében, 2019. július 10-én hunyt el.
© 2020 Gardonykultura.hu - Minden jog fenntartva! - design by Karma