Az Agárdi Pálinkafőzde tevékenysége

Szerző: Ocsenás Katalin
Ábrázolt személyek: Vértes Tibor
Ábrázolt helyszinek: Agérdi Pálinkafőzde
Kapcsolódó dokumentumok:
Leírás

Agárdon, a Schreiner tanyán 2002 óta készülnek az Agárdi Pálinkafőzde jóvoltából a kiváló minőségű „Agárdi” gyümölcspálinkák. Az Agárdi Pálinka, köszönhetően a hazai és nemzetközi piacokon bizonyított kiemelkedő minőségének és széleskörű kedveltségének, már igazi hungarikumnak számít. A legjelentősebb hazai és nemzetközi megmérettetéseken, köztük a Destillata nemzetközi párlatversenyen, vagy a Nemzeti Pálinkakiválóság Programban tanúsította kiválóságát, s eddig több mint 300 díjat nyert. Kezdetektől jelentős szerepet vállalt a pálinka minőségének és fogyasztási kultúrájának megteremtésében, egyúttal a pálinka névhasználat szabályozásában. Az Agárdi Pálinkafőzde jellemzően top-kategóriás termékeket készít. Pálinkáik aromatikája tiszta, a készítés módjára jellemző illat- és ízjegyekkel, a gyümölcsösségen túlmutató értékekkel, köszönhetően a tökéletes cefrézésnek és lepárlásnak, a szüret megfelelő időpontjának, a jól megválasztott alkoholfoknak. Pálinkaportfóliójuk harmincnyolc tételt tartalmaz, ezek közül kiemelt a tó környékén termett gyümölcsökből készülő cigánymeggy, kajszibarack, hamvas szilva és zamatos cseresznyepálinka.
A főzde folyamatosan keresi az innovációs lehetőségeket, és évek óta a párlat-szortiment fejlesztésén tevékenykedik, hogy pálinkái mellett szélesebb párlatválasztékkal is megjelenjen a hazai és külföldi italpiacon. 2018 őszén debütált három új terméke: az Agárdi Hungarian Dry Gin, az Agárdi Single Malt Whisky, valamint a tokaji hordóban érlelt Agárdi Rum, amelyekkel a londoni IWSC-n, a legrangosabb szakmai versenyen arany- és ezüstérmeket nyertek.

Azonban a pálinka továbbra is szívügy maradt. Megbízható termelőkkel, folyamatosan a legjobb minőségű alapanyagok felhasználásával dolgozik a cég, s jelenleg is piacvezető a prémium pálinkák szegmensében.
A feldolgozást és a pálinkakészítés folyamatát pedig szívesen meg is mutatják az érdeklődőknek: az egykori Nádasdy-kastély szomszédságában lévő modern Agárdi Látogatócentrumban lehetőség nyílik a teljes folyamat megtekintésére. Méltán lehetünk büszkék az Agárdi Pálinkafőzdére, amely országunk, térségünk és városunk hírnevét is öregbíti sikereivel. Főzőmester: Vértes Tibor (társtulajdonos, ügyvezető igazgató, többszörös nemzetközi Év Pálinkafőzőmestere-díjas)
© 2020 Gardonykultura.hu - Minden jog fenntartva! - design by Karma