Több évtizede városunkhoz kötődő elismert alkotók- Mészáros András természetfotós

Szerző: Ocsenás Katalin, Marcell Kolos, Csordás Lajos
Ábrázolt személyek: Mészáros András
Ábrázolt helyszinek: 
Kapcsolódó dokumentumok:
Leírás

Mészáros András természetfotós ismereteit eleinte autodidakta módon sajátította el. Tanítómestere Zsila Sándor. András Agárdon él, fotói legnagyobb részét a Velencei-tó környékén készíti. A természetfotózáson belül a részletek fotózása az, ami leginkább érdekli. A makró fotózás végtelen lehetősége mellett a nehezen megközelíthető témák vonzzák, a madár- és vadfotózás.
Fotóit a nagyközönségnek 1999-ben mutatta be először a Gárdonyi Galériában. Azóta számos tárlata volt helyben, Székesfehérváron és Budapesten, 2007-ben pedig az Európai Parlamentben, Brüsszelben rendezett természetfotó kiállítást a Madarak és fák napja alkalmából. Nevét megismerte a világ természetfotózása, amikor 2009-ben Londonban
elnyerte a BBC - Veolia Év Természetfotósa verseny első helyezését az „Egyéb állatok viselkedése” kategóriában. Rendszeresen meghívják képeit a NaturArt – az Év természetfotósa kiállításra, melyről több ízben hozta el az Év természetfotósa díjat.

Munkái megjelentek a Nimród, a Magyar Vadászlap, a Természetbúvár Magazin, az Élmény Vadászmagazin lapjain és illusztráltak több kötetet is.

Gárdony város különösen büszke Mészáros András munkásságára, hiszen alkotásainak középpontjában a Velencei-tó növény-, vad-, és állatvilága található, amivel a térség és a város természeti értékeinek országos és nemzetközi ismertséget szerez.
© 2020 Gardonykultura.hu - Minden jog fenntartva! - design by Karma