Hazáért körút 2022-ben is! Tematikus élménytúra a Velencei-tó körül

Hazáért körút mottóval egész napos élménytúrát kínál 5-8. osztályos tanulóknak a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely, a Vörösmarty Emlékház, a Halász Kastély és a Gárdonyi Géza Könyvtár és Kulturális Központ. A tematikus kirándulás a Velencei-tó térségének négy különleges helyszínére kalauzolja a diákokat.

A Velencei-tó térsége hazánk egyik legszebb fekvésű tájegysége, amely napjainkban is fontos történeti-történelmi értékeket kínál felfedezésre. Ide kalauzol a Hazáért körút: a rendkívüli, egész napos kirándulást kínáló élménypedagógiai program keretében a kápolnásnyéki Vörösmarty Emlékházat, a gárdonyi Gárdonyi Emlékházat, a pákozdi Katonai Emlékpark-Nemzeti Emlékhelyet és a kápolnásnyéki Halász-kastélyt láthatják az általános iskolák felső tagozatosai.

A túra célja, hogy a diákok megismerjék Vörösmarty Mihály, a Szózat költőjének és Gárdonyi Géza, az Egri csillagok írójának szülőhelyét, felidézzék a pákozd-pátka-sukorói csata eseményeit, és megtudják, hogyan kötődött Schweidel József aradi vértanú a kápolnásnyéki kastélyhoz.

A részvételi díj magában foglalja a belépő- és múzeumpedagógiai díjakat és az egész napos bérleti díját az autóbusznak, amely a tó körül szállítja a diákokat. A vasúti közlekedés a KEMPP – Nemzeti Emlékhelyre ingyenes, a kísérő pedagógusoknak a program díjmentes. A programra elsősorban 20-25 fős tanulói csoportokat várnak.

Bővebb információ a helyszínekről és a programról a www.hazaertkorut.hu oldalon olvasható. Érdeklődni és időpontot foglalni  a hazaertkorut@hazaertkorut.hu címen lehet.

További rendezvények
© 2020 Gardonykultura.hu - Minden jog fenntartva! - design by Karma