Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Turisztikai Központ

Információk

Telefonszám: 06 30 905 4880 (Szabó Bill Béla telephelyvezető gondnok)
Email: dinnyeshkp@gmail.com
Cím: 2485 Gárdony-Dinnyés, Gárdonyi G. u. 25.
Facebook oldalunk

További információk

Kapcsolódó rendezvények

A 2010-ben átadott Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Turisztikai Központ Gárdony Dinnyés településrészének központjában található, a Szent György templom közvetlen szomszédágában. A csendes, falusias környezetben elhelyezkedő létesítmény vonzerejét építészeti különlegessége, kiváló felszereltsége mellett növelik a természeti, táji adottságok: Dinnyés nyugati határában helyezkedik el a Dinnyési Fertő Természetvédelmi Terület, a Velencei-tó nyugati úszólápjait a Velencei-tavi Madárrezervátum foglalja magában, mindkettőt a Duna-Ipoly Nemzeti Park gondozza.

A létesítményben a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága (M-ART) kapott székhelyet: kiállítások, workshopok, kézműves foglalkozások, továbbképzések, konferenciák tárgyalkotók táborai szakmai programjai kapnak helyet.

Az egyedi építészeti stílusú kapuépítményben íves, fedett-nyitott terek kialakításával lehetőség nyílik szabadtéri foglalkozások megtartására az időjárástól függetlenül. Az északi épületszárnyban közönségforgalmi vizesblokkok, a déli épületszárnyban kiszolgáló helyiségek (iroda, büfé, személyzeti öltöző) vannak. Alapterület: a fedett-nyitott tér alapterülete: 225 m2, a zárt épületrész alapterülete: 60 m2. A színpad egyedi tervezésű, természetes alapanyagok felhasználásával kialakított épület. A fedett színpad a terület központi részén található. A terep lejtését kihasználva a kapcsolódó területek nézőtérként funkcionálnak. A színpadhoz kisebb öltözőblokk is tartozik. Alapterület: előtetővel fedett színpad területe: 154 m2, öltöző: 35 m2.

Vajky kúria


A szomszédos, a régi iskolaépületben, az egykori Vajky kúriában 40-50 fő befogadására alkalmas ifjúsági szálláshely található, melyet 2022-ben adott át a közösségnek a fenntartó Gárdony város önkormányzata.

Közösségi szálláshelyünk a Vajky kúria nyugati szárnyában került kialakításra első sorban szervezett csoportok, osztályok, táborozók számára.

Rendelkezésre áll egy 16 fős csoportos hálóterem emeletes ágyakkal, egy 12 fős csoportos hálóterem emeletes ágyakkal és 2 db kísérő hálószoba 1, illetve 2 főre.

Az akadály mentesített szálláshelyhez tartozik egy teakonyha, külön férfi és női vizesblokk, valamint egy mozgás korlátozott tusoló+WC helyiség teljesen felszerelve.

Közösségi térnek egy klasszikus kialakítású kemencetér, egy színház-, vagy konferenciaterem és egy minikonyhával felszerelt klubterem áll vendégeink rendelkezésére.

Képgalériák
© 2020 Gardonykultura.hu - Minden jog fenntartva! - design by Karma