Gárdonyi rönkvár

Információk

Telefonszám: +3630 9054870
Email: gardonyvar@gmail.com
Cím: 2484 Gárdony-Agárd, Sigray u. 1.
Facebook oldalunk

Nyitvatartás

Nyitva tartás : időszakosan: április 1-től október 30-ig hétfő kivételével naponta 10-től 18 óráig. Bejelentkezés foglalkozásokra: Rácz Ferencné (+3630 9054870)

Megközelíthetőség

Gárdonyi rönkvár megközelíthetőségi információk

További információk

Belépőjegy: 500 Ft/fő. Helyi lakosoknak: 400 Ft/fő. Előre bejelentkezett csoport esetében 10 fő felett: 400 Ft/fő. Bejelentkezett csoportok esetében a 2 kísérő pedagógus ingyen léphet be a rönkvárba, és az emlékházba is. Jegyek a helyszínen a Galéria Kávézóban kaphatóak.

 

Kapcsolódó rendezvények

A Gárdonyi rönkvár az Egri vár, az Egri csillagok c. regény helyszínének kicsinyített mása, Gárdonyi Géza szülőháza mellett épült meg Agárdpusztán. A Rönkvár hozzájárulhat a hősies helytállásról való emlékezet fenntartásához hasonlóan Gárdonyi Géza regényéhez, az Egri csillagokhoz. Ha meglátogatják a rönkvárunkat , reményeink szerint közelebb kerülnek az akkori korhoz, a régi emberekhez; a regény történései élményszerűbbek lesznek a rönkvárbeli kalandok után.

A gárdonyi várkapitány végigkalauzolja őket a váron, a kazamatarendszeren, és természetesen bepillantást nyerhetnek a várvédő vitézek életébe! Igyekszünk olyan élményekhez juttatni a látogatókat, amivel gazdagodva érdeklődőbbek lesznek nemcsak az irodalom, a történelem, de eleink hősi tettei iránt is. Szeretettel várunk minden korosztályt a Gárdonyi rönkvárba! Csoportok részére moderált foglalkozásokat ajánlunk.

Várkapitány által irányított foglalkozás a várban:

"Várcsata"
45 perces modul, mely tartalmaz várbemutatást, fejlámpás játékot a kazamata rendszerben és török anya-manya játékot.

A játék végén pedig végvári vitézzé avatja a játékban résztvevőket a Várkapitány.
Ára: 900 Ft/fő

"Vitézi próbatétel"
60 perces modul: tartalmaz rövid várbemutatás, fejlámpás játékot a kazamata rendszerben, valamint várjátékot.
A várjáték során a gyerekek megidézik az 1552-es várvédők tetteit, diadalát, életre keltve Gárdonyi Géza Egri csillagok című regényét.

Vitézi próbatételeket teljesítenek, a várkapitány felesketi a csapatokat a vár védelmére, a játék végén pedig végvári vitézzé avatja a játékban résztvevőket.
Ára: 950 Ft/fő

Képgalériák
© 2020 Gardonykultura.hu - Minden jog fenntartva! - design by Karma