Települési értéktár CLLD

Települési Értéktár Gárdony Városban

A Gárdonyi Géza Könyvtár és Kulturális Központ 2,7 millió forint, vissza nem térítendő támogatást nyert az Európai Szociális Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból, a Széchenyi 2020 program keretén belül, a „Kulturális, közösségi értékeink, közösségi kulturális programok a közösség bevonásával” című TOP-7.1.1-16-H-050-4.1 kódszámú Felhíváson, a „Települési Értéktár Gárdony Városban” beruházás megvalósítására. A támogatás intenzitása 100 %-os, önerőt nem igényel.

A települési értéktár elkészítésének az volt a célja, hogy feltárjuk, összegyűjtsük és megőrizzük azokat a jellegzetességeket, amikre mi gárdonyiak büszkék lehetünk, és ezeket az értékeinket településünk lakóival, a felnövekvő nemzedékkel, iskolai közösségeinkkel, a hozzánk látogatókkal, illetve az ország egyéb tájain élőkkel megismertessük. Kedvezményezett, Gárdonyi Géza Könyvtár és Kulturális Központnál és vele együttműködésben, szakmai partnerként tevékenykedő Települési Értéktár Bizottságnál, mind a szakmai, mind a személyi feltételei adottak a Települési Értéktár kialakítására és a gyűjtőmunka hosszú távú működtetésére. A támogatásnak köszönhetően színvonalas kiadvány készült el és új fejlesztésű weboldal jött létre a pályázati célok elérése érdekében, mely az értékek minél szélesebb körben való megismertetését jelenti, számítva annak közösségformáló és összetartó, identitáserősítő hatására is.

A projekt eredményeképpen a városunk közigazgatási területén fellelhető települési értékek: természeti-, történeti-, kulturális értékeit feltáró gyűjtemény került feldolgozásra. Az értéktár bővítésében, ahogy eddig is, továbbra is bárki részt vehet, javaslatával gyarapíthatja a gyűjteményt a későbbiekben is. A városi Települési Értéktárban bemutatandó gyűjtemény, további turistaforgalmat, a slow turizmus szempontjai szerinti kulturális turisztikai termékeket is generálhat térségünkben. A jól sikerült megvalósítás, Kedvezményezett, Gárdonyi Géza Könyvtár és Kulturális Központ, valamint a fenntartó Gárdony Város Önkormányzat megítélésére is kedvező hatású.

További információ kérhető:

Ocsenás Péterné (igazgató) Mobil: +36 30 847 6088, E-mail: katiocsenas@gmail.com

A projekt azonosítószáma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01486

Szerződött támogatás összege: 2 700 000 Ft

Támogatás intenzitása: 100 %

Fizikai befejezés időpontja: 2021.03.31.

Képgalériák
© 2020 Gardonykultura.hu - Minden jog fenntartva! - design by Karma