Igazgatói utasítás - 2021. május 5-én újranyitjuk a közművelődési intézmények tereit

május 4, 2021

A Kormány 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendelete intézkedik a védelmi intézkedések módosításáról. „A 12. §-a a következő (3a) bekezdéssel egészül ki: „(3a) Az (1) bekezdés szerinti helyszíneket – az edző- és fitneszterem, az uszoda és a jégpálya kivételével –a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy látogathatja.” A 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet 12. § (1) bekezdése szerinti helyszínek:

a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló törvényben meghatározott muzeális intézmény,  nyilvános könyvtári ellátást biztosító intézmény, közművelődési intézmény

A koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy látogathatja a közművelődési intézményeket.

A Gárdonyi Géza Könyvtár a rendeletben felhatalmazott módon 2021. május 5-e, szerdai nappal újra fogadja a látogatókat, vendégeit. Ismét lehet klubokat, foglalkozásokat, programokat tartani a vonatkozó járványügyi rendelkezések betartásával.

A Klausz Gábor Könyvtár, a Nemzedékek Háza, az Agárdi Közösségi Ház, a Dinnyési Templomkert és Hagyományőrző Központ, a Gárdonyi Géza Emlékház, a Gárdonyi rönkvár, a Velencei-tavi Galéria, a Galéria kávézó tereibe való belépés és az ott-tartózkodás rendje: 2021. május 5-től visszavonásig:

  1. Az épületbe csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni. Kérjük belépés előtt mutassák fel oltási igazolványukat, igazolásukat vagy védettségi igazolásukat személyi igazolvánnyal együtt munkatársunknak.
  2. A 18 év alatti látogatók beléphetnek a közösségi terekbe igazolás nélkül, a közösségben tartózkodás szabályainak betartásával.
  3. Továbbra is kérjük a kézfertőtlenítő használatát és a másfél méteres térköz lehetőség szerinti betartását az épületekben, az intézmény területén való tartózkodás alkalmával.

Kérjük szíves együttműködésüket, segítsék a munkatársak feladatvégzését. A járványügyi rendelkezések mindannyiunk egészségének védelmét szolgálják, bízunk abban, hogy ezek betartásával nem kell újra bezárnunk, ebben kérjük szíves segítségüket. Minden körülmények között ragaszkodunk kell a beléptetéskor az oltási igazolás elkéréséhez, a szabályok be nem tartása súlyos pénzbüntetéssel jár. Kérem a fentiek szíves tudomásulvételét.

Ocsenás Katalin

igazgató

További rendezvények
© 2020 Gardonykultura.hu - Minden jog fenntartva! - design by Karma