Államalapító Szent István király ünnepe Gárdonyban és Kemencés Kenyérünnep Dinnyésen a Hagyományőrző Központban - 2020.08.20.

február 10, 2021

A Városi ünnepségen, ünnepi beszédet mondott Tóth István polgármester, közreműködött az Iglice népdalkör.  Áldást mondott Nt. Karl Melinda lelkipásztor, az új kenyeret megszentelte Páli Balázs plébános atya.

A városi ünnepséget követően délután folytatódott Dinnyésen a Hagyományőrző Központban a hagyományos Kemencés Kenyérünnep melynek programjában: párta és csákókészítés, nemeztulipán alkotás Kunos Lucával és Buda Zsófival a ligetben.
Majd a "Legyek a lábnyom" - az Aranyszamár Bábszínház és a Szarka Banda koncertszínházi előadása volt látható a szabadtéri színpadon (az előadók vak művészek), Négyen az élen - a Fourtissimo zenekar koncertje (népszerű slágerek fúvós átiratban), a szabadtéri színpadon a Kákics zenekar ünnepi műsora szerepelt. A Kákics ünnepi műsora után a Hajts kocsisom szép hazámon át címmel, moldvai csángó és felcsíki székely táncházzal, Györei Kata néptánc oktatóval folytatódott a program.
A Főépületben a múzeumi szobában: brossok, csipkegallérok, teababák, kiállítása volt megtekinthető, Ruppert Sándorné gyűjteményéből.

További képgalériák
© 2020 Gardonykultura.hu - Minden jog fenntartva! - design by Karma