Márton nap a Dinnyési Hagyományőrző Központban a Kenderkóccal, a Kemencebarátokkal, Gula Miklóssal és a Kákics zenekarral - 2019.11.09.

március 10, 2021

A Kákics zenekar tartott táncházat gyerekeknek és felnőtteknek .A táncházakat vezette: Gula Miklós,majd a táncházat követően az agárdi Gilice néptánccsoport is bemutatta a műsorát.
A múzeumi szobában a Kenderkóc csapat tartott népi játszóházat, volt csutkababa készítés, lámpás készítés tökből: kisebb méretű dísztökből, botra akasztott lámpás, teamécsessel. Készíttettünk népi hangszert, ez volt a terméscsörgő, kiváló ritmus hangszer, ami a felvonuláson is használtunk. Festettünk libás gipszfigurákat is a Kenderkóccal.
A kerti kemencénél a Kemencebarátok libás finomságai voltak kóstolhatók: sült libamell, libatál, kemencében főtt libaleves lúdgége tésztával, ludaskása, sült libacomb. Készültek a dinnyési nagymamák is süeménnyel, lekvárokkal, az Iglice népdalkör finomságaival az udvari rendezvénysátorban találkozhattunk. 
Az udvaron máglyatüzet raktunk ahol melegedni, beszélgetni tudtunk. Este lámpás felvonulást tartottunk, duda és dobszó mellett mentünk fel a templomdombra. 

További képgalériák
© 2020 Gardonykultura.hu - Minden jog fenntartva! - design by Karma