Márton napi ludasság a Kemencebarátokkal és a Vígzenészekkel - 2018.11.10.

március 10, 2021

Márton napi ludasságokat tartottunk a Kemencebarátokkal és a Vígzenészekkel a Dinnyési Templomkert és Hagyományőrző Központ udvarán, főépületében és a múzeumi szobában.
Finom ludas finomságokkal, táncházzal, Márton napi játszóházzal készültünk és madárijesztő-kiállításra, versenyre is lehetett nevezni. A Vándorjátszóház munkatársaival tököt faragtunk, Márton napi lámpást készítettünk és szárdudát faragtunk, a végén, a templomdombi felvonulás előtt pedig koncertet adtunk az elkészült hangszerek segítségével. Délután a Gilice gyermeknéptánccsoport műsorát láthattuk, majd következett a gyermek-táncház, és rögtön utána kezdődött a felnőtt táncház a Vígzenészekkel. A táncházakat vezette: Szente Janó.
A kerti kemencénél Kemencés Teki és a Kemencebarátok hagyományos népi, libás ételeket készítettek és kínáltak kóstolásra (libaleves, töltött libanyak, sólet, sült libacomb). Az Iglice népdalkör nagymamái süteményversenyt rendeztek süteménykóstolóval egybekötve. A madárijesztő-kiállítást és versenyt rendeztünk. Este a templomdombnál. Márton napi lámpás felvonulással zártuk az napot.

További képgalériák
© 2020 Gardonykultura.hu - Minden jog fenntartva! - design by Karma