XIV. Vándorlegény Országos Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat és Kiállítás a Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Turisztikai Központban 2021.

Nagy örömünkre sikeresen zajlott a Közép-Magyarország és Közép-Dunántúl régió anyagának zsűrizése, s a két régióból 33 egyéni alkotó, 3 csoport 115 db alkotása jutott tovább az országos megmérettetésre, melyre januárban kerül sor.

Négy korcsoportban (6-35 éves korig), egyéni és csoportos kategóriában lehetett nevezni.

A zsűri 13 egyéni díjat, 4 csoportos díjat osztott ki. Sikeres együttműködésnek köszönhetően a két régióban működő valamennyi NMI Iroda, így Fejér megye, Komárom-Esztergom megye, Veszprém megye, Pest megye ajánlott fel díjat az alkotóknak.

Két helyszínen is megrendeztük a kiállítást, hogy minél többen kedvet kapjanak a későbbi munkához. Sokféle szakágból érkeztek az alkotások: nemezművesség, fazekasság, tojásírás, népi ékszerkészítés, hangszer, hagyományos és modern viselet, hímzés, kosárfonás, bőrművesség, szövés, csipkeverés, fémművesség, szűrkészítés, fa és szaruművesség.

Az elsőhelyszínről a Kerámiaparkból (1224 Budapest Bartók Béla u.136) október 15-én hoztuk el a kiállítási anyagot. Így a Közép-Magyarország és Közép-Dunántúl régió anyagának kiállítása november 21-től december 10-ig kirakat kiállításként tekinthető meg a Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Turisztikai Központnál. (Dinnyés, Gárdonyi Géza u. 25.)

Egy nyitott alkalmat szervezünk a kiállítás helyszínén, ahol konzultációval és kézműves foglalkozásokkal várjuk az alkotókat, oktatókat, családtagokat. Ennek időpontja: 2021. december 9-e 14 órától 17 óráig.

Közép-Dunántúl régió díjazottjai

Gyermek I.

Sári Patrícia II. díj

Végh Anna Zselyke  - Veszprém megyei NMI díja

Vargha Gyula Református Óvoda és Ált. Iskola Magyargencs telephely -  Veszprém megyei NMI díj

Gyermek I. és II.

Wass Albert Művelődési Központ és Városi Könyvtár - Komárom megyei NMI díj

Gyermek II.

Nagy Dorottya - II. díj

Ifjúsági I.

Fraller Benedek - I.díj

Deák Jázmin - II. díj, Komárom megyei NMI díj

Bihary Gábor Erik - II. díj

Farkas Péter Benedek - Fejér megyei NMI díj

Hajdu Fanni - Fejér megyei NMI díj

Atilla Király Gimnázium Nemezes szakkör Csoportos díj

Ifjúsági II.

Bajka Márta  - I.díj

Fülöp Liza és Török Tamás - II. díj

Marton Károly -III. díj

Kusnyárné Deák Zsófia  - Fejér megyei NMI díja

Illésházy Katalin és Szepessy Anna  Csoportos díj

További rendezvények
© 2020 Gardonykultura.hu - Minden jog fenntartva! - design by Karma