Zárva tartás idején - részleges szolgáltatást biztosít a városi könyvtár 2020. december 14-től

Tájékoztatás az igénybe vehető könyvtári  szolgáltatásról és annak módjáról. Kedves Olvasónk! A 484/2020. (XI. 10.) a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló kormányrendeletben foglaltak szerint TILOS a nyilvános könyvtári ellátást biztosító intézménynek látogatása és e helyszíneken - az ott foglalkoztatottak kivételével - a tartózkodás. Azonban szeretnénk lehetőséget biztosítani – az előző ütemhez hasonlóan – a könyvkölcsönzésre. December 10-től egyelőre csak a könyvek visszavitelére és kikölcsönzésére lesz lehetőség, a könyvtár tereinek használatára (böngészés, helyben olvasás, számítógéphasználat, térítéses szolgáltatások) nem. A járvány előtt kikölcsönzött dokumentumok lejárati határidejét könyvtárunk a könyvtárlátogatási tilalom feloldása után 30 napig még meghosszabbítja. (A nyitást követően tehát további egy hónap türelmi időt kapnak olvasóink a visszavitelre.)

A könyvek visszahozatalának és kölcsönzésének más könyvtárak működésével megegyező, tervezett rendje:

1.     a könyvek kiválasztása online-katalógusból, vagy telefonos érdeklődés útján

2.     időpont-foglalás a könyvek visszahozatalára, és a kölcsönzött könyvek elvitelére

3.     spárgával összekötni  az otthon lévő könyvtári köteteket, a tetejére fehér lapra ráírni az olvasójegy számát és az olvasó nevét, a darabszám, az olvasó aláírja, dátumozza

4.     a kapott időpontban az olvasó visszahozza a könyvet

5.     a kapott időpontban az olvasó megkapja az előre kiválasztott könyveket (ugyanakkor amikor visszahozta a nála lévő könyveket)

Könyvkölcsönzés:

·       Kizárólag a kölcsönzést megelőző munkanap 12.00 óráig igényelt könyvek kölcsönzésére van lehetőség.

·       Az igényeket a gardteka@gmail.com címen vagy (munkanapokon 10-15 óra között)  a 22/570-067-es telefonszámon lehet egyeztetni.

·       Kérjük, hogy adják meg a kért könyvek szerzőjét és címét.

·       Kérjük, hogy adják meg nevüket, lakcímüket, olvasójegyük számát és az elérhetőségüket (e-mail, telefon).

·       Munkatársaink minden esetben egyeztetik önökkel, hogy mikor jöhetnek a kért könyvekért.

·       Egyszerre maximum 5 könyv kérhető (a korábban megszokott feltételekkel)

·       A szolgáltatás igénybevételében elsőbbséget élveznek a veszélyeztetett korosztályba tartozók (65 éven felüliek), mozgáskorlátozottak, kötelező olvasmányt igénylő diákok.

·       Az adminisztrációt a megadott adatok alapján előre elvégezzük. Csak a személyes átvételre van lehetőség. Amennyiben a megbeszélt napon nem veszik át a kért könyveket, azok ismét
        kölcsönözhetővé válnak a többi olvasó számára.

·       Az átvétel – előre megbeszélt napon – a könyvtár bejáratánál található átvevőponton történik hétfőtől péntekig 13.00-16.00 óra között.

·       A könyvek kiválasztásában segít az otthonról interneten elérhető katalógusunkhttp://178.48.14.21

·       A visszahozott könyveket három napig karanténba helyezzük, azokat ebben az időszakban nem lehet kikölcsönözni

Folyamatosan tájékoztatni fogjuk a kedves olvasóinkat, hogy könyvtárunk mikor és milyen szabályok betartása mellett várja őket. Számos könyvtár jelenleg leltározást végez, az olvasók visszatértekor bővülő könyvfelhozatallal szeretné fogadni látogatóit.

Az épület a rendelet visszavonásáig nem lesz látogatható (mellékhelyiség használata céljából sem).

További rendezvények
© 2020 Gardonykultura.hu - Minden jog fenntartva! - design by Karma